Produktionschef i Perstorp

Är du en handlingskraftig ledare med erfarenhet från läkemedels-, livsmedel eller motsvarande produktion? Gillar du att jobba med människor men även med tekniska utmaningar som produktion innebär? Vill du driva förbättringar och investeringsprojekt i en självgående mindre organisation inom en stor koncern? Då kan du vara Perstorp Pharmas nästa produktionschef!

Som Produktionschef hos Perstorp Pharma ansvarar du för produktionen av sterila och aseptiska läkemedel och medicintekniska produkter som används för sårvård. Produktionen omfattar hela processen från tillverkning av API till färdig produkt. Ditt ansvarsområde innefattar säkerhet, kvalitet, leveransprestanda, effektivitet och budgetansvar.

Både investeringsprojekt och ständiga förbättringar kommer ge dig stora möjligheter att påverka och utvecklas. Som produktionschef har du många kontaktytor utanför produktionsavdelningen såsom med planerings-, inköps- och QA-avdelningen men även med HR samt extern kontakt med vår kund.

För att lyckas i rollen är det avgörande att du har överblick över den totala produktionsoperationen samt förmåga att skapa en öppen miljö genom god dialog med din personal samt till övriga organisationen. Coachning och utveckling av personal är en viktig del jobbet. Som produktionschef sitter du med i ledningsgruppen och du kommer ha personalansvar för två teamledare, trettio operatörer och en Driftingenjör.

 

Kvalifikationer:

Vi söker Dig som har erfarenhet från liknande produktion och som är trygg i dig själv samt i ditt ledarskap. Du har en ingenjörsexamen inom kemiteknik, maskin, automation eller motsvarande. Du har kunskap och intresse för att utveckla produktionsflödet, utrustning och arbetssätt för att skapa en säkrare arbetsmiljö och öka effektiviteten. Det är meriterande om du har god kunskap kring Lean (5S, SMED eller annat förbättringsarbete) men det viktigaste är att du har intresse för produktion och att du är delaktig i att söka lösningar och förbättringar.

 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:

  • att säkerställa att produktionsmål uppfylls
  • effektiv resurshantering och budgetansvar
  • etablera och kontinuerligt utveckla väl fungerande produktionsgrupper. Säkerställa att avdelningen har rätt kvalifikationer för att möta förväntade kompetensnivåer
  • samordna underhåll och reparation av utrustning för att undvika säkerhetsrisker, driftstopp och förseningar
     

Som person tror vi att du är en positiv, driven och självständig. Utöver detta tar du arbete och prestation på allvar och sätter prioritet på att uppnå mål och få arbetet slutfört på ett strukturerat sätt.

Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift är ett krav liksom god datavana.

B-körkort fordras.

 

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar Perstorp Pharma med Dfind Science & Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Jessen malin.jessen@dfind.se eller 072 988 95 04.

För att ansöka, vänligen ladda upp ditt CV och ett personligt brev på www.dfind.se.

 

Organisations-/företagsbeskrivning:

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

 

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.