Arbeta med drivmedelsfrågor och hållbarhetsarbete Södermanlands län

Energimyndigheten arbetar med förnybar energi, klimatinsatser, bättre teknik, trygg energiförsörjning och smartare energianvändning. Vår vision är ett hållbart energisystem och vi jobbar utifrån värdegrunden; trovärdig, modig, och helhetssyn.

Vi söker nu en medarbetare till vår enhet för utsläppshandel och drivmedel.


Dina arbetsuppgifter


Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter inom såväl myndighetsutövning som utredning på olika nivåer.

Du kommer arbeta med drivmedelsfrågor inklusive tillsynsarbete. Den här tjänsten är inriktad på hållbarhetsfrågor kring drivmedel, främst biogas och flytande biodrivmedel. Fokus ligger på flytande bränslen, men också fasta biobränslen är relevant, både ur ett LCA-perspektiv och ur ett resurshushållningsperspektiv.

I arbetsuppgifterna ingår att göra beräkningar, analysera och hantera olika rapporteringar från företag inom ramen av olika drivmedel inklusive el i transportsektorn. I ditt arbete kommer du också ta in underlag från aktörer och se till att informationen överensstämmer med det som är angivet för att därefter ta beslut. Du kommer också i olika utsträckning delta i olika projekt med i huvudsak frågor som rör drivmedel, tex, EU-arbete, standardisering och utredning.

Vi erbjuder ett varierande och ansvarsfullt arbete där du får chansen att utveckla och driva ditt arbete inom området.

Låter det intressant? Då kanske det är dig vi söker!


Din profil


Vi söker dig som har en akademisk examen som vi anser vara relevant, till exempel ingenjör, miljövetare eller naturvetare. Vi ser gärna att du har en utbildning eller gått en kurs i livscykelanalys. För den här tjänsten så krävs det att du har erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor. Det är meriterande om du även har erfarenhet av bioenergi, i synnerhet inom transportsektorn. Det är även fördel om du har kunskaper inom energi och miljöområdet, tolka lagtext, myndighetsutövning, processer och processtyrning.

Som person tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du arbetar bra med andra människor och är lugn, uppmärksam i ditt bemötande. En annan styrka hos dig är att du är strukturerad samt att det är naturligt för dig att kommunicera tydligt på svenska och engelska.

Välkommen med din ansökan!


Välkommen med din ansökan senast den 10 januari 2018. 


Om du skickar din ansökan på annat sätt än genom ansökningsformuläret på vår hemsida - märk då din ansökan med dnr 2017-13349.

Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i centrala Eskilstuna.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Kontaktpersoner: 
Gustav Ebenå Enhetschef 016-544 21 23,

Energimyndigheten


Åsa Sollén Rekryteringskonsult Randstad 073-343 41 86 alt asa.sollen@randstad.se Fackliga kontaktpersoner 
Linn Stengård SACO-S 016-544 20 27 Lina Groth ST 073-660 20 86

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.