Är du intresserad av elektroteknik och vill utvecklas att ta plats i vårt team av experter? PRV söker civilingenjörer inom teknisk fysik och elektroteknik

På PRV arbetar vi med innovationer inom samhällets alla områden. Som centret i Sverige för immateriella rättigheter är vår främsta uppgift att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Det gör vi genom att öka kunskapen om immaterialrätt, och ge företagare och innovatörer de verktyg de behöver för att kunna få ut det mesta av sina tillgångar. Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV, där vi arbetar med teknik och samhällsutveckling i framkant.

Till vårt patentingenjörsprogram och till Enheten för elektroteknik söker vi nu personer som vill vara med och främja tillväxt och stärka landets innovationsförmåga och konkurrenskraft.


Om tjänsten

Som patentingenjör hos PRV granskar och bedömer du patentansökningar inom ett brett spektrum av teknik. Syftet med varje granskning är söka fram och jämföra den senaste tekniken med uppfinningen i ansökan. Utifrån det avgör du om uppfinningen är tillräckligt innovativ för att kunna bli patenterad.

En annan del av tjänsten är att utföra skräddarsydda sökningar på uppdrag av våra kunder. Dessa sökningar varierar från att övervaka den tekniska utvecklingen inom ett specifikt fält till att undersöka giltigheten hos en konkurrents patent. Vid arbete med skräddarsydda sökningar ansvarar du för hela leveransen, från att identifiera kundbehov till att sammanställa sökresultat, allt enligt satt budget.

Våra kunder sträcker sig från privata uppfinnare till multinationella företag och vi förväntas tillhandahålla professionell service utifrån deras olika behov. Jobbet passar dig med genuint teknikintresse med förmågan att snabbt sätta dig in i ny teknik. Du måste även vara kommunikativ då arbetet innebär mycket kundkontakt och för rätt person även möjligheten att få representera PRV vid seminarier och möten, både nationellt och internationellt.


Vem är du?

Du har en civilingenjörsexamen eller akademisk examen på avancerad nivå inom inom teknisk fysik, elektroteknik, eller motsvarande. Examen ska vara uttagen senast på tillträdesdagen.

Du har även mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt baskunskaper i franska, tyska eller ett annat patentintensivt språk.

Du har god förmåga att förstå och analysera skriftlig information samt god samarbetsförmåga, då arbetet kommer att innebära många kontakter både internt och externt. Du är även nyfiken, analytisk och beslutsam samt lyhörd mot kunders behov. Du har en god kommunikativ förmåga och tar ansvar och arbetar självständigt med stort engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

  • Det är meriterande om du har kunskaper eller intresse för något/några av områdena:
  • Självkörande fordon, robotgräsklippare, larm, biosensorer, dosering av godis
  • Elkraft, elektronik, antenner, elfordon
  • Ljud- och bildkodning


PRV erbjuder

Din anställning hos oss börjar med 18 månaders utbildning – patentingenjörsprogrammet – innan du kan bli utnämnd patentingenjör. Under utbildningen läser du patentjuridik och granskningsmetodik, och teori varvas med handlett arbete. Efter utbildningen får du fatta egna beslut i våra kunders patentfrågor.

Förutom att erbjuda ett intressant, utmanande och självständigt arbete erbjuder vi också trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler i centrala Stockholm. På vår hemsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Vi har sex månaders provanställning. Startdatum för anställningen är den 3 september 2018. Då börjar även den obligatoriska utbildningen till patentingenjör.


Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan som innehåller ett personligt brev, CV och kursförteckning över eftergymnasiala studier senast den 18 mars.

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta Stefan Hultquist (enhetschef). Fackliga representanter är Carolina Gomez-Lagerlöf (Saco-S) och Tracy Hoffman (ST). Alla kontaktpersoner nås på telefon 08-782 28 00.


( I denna rekrytering har vi valt mediekanal och undanber oss därför säljare.)

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom