Applied Nano Surfaces söker Utvecklingsingenjör Material-/Maskinteknik

Applied Nano Surfaces (ANS) är inne i en expansiv fas där vi arbetar med att ta vår patenterade och prisbelönta teknik mot implementering hos våra kunder. Tekniken har under de senaste åren verifierats på ett stort antal kundkomponenter, både inom fordonsindustri och inom industriella applikationer, och med de första licensavtalen på plats så tar vi nu steget från prototyptillverkning till implementering i fullskalig produktion. För att kunna möta upp efterfrågan från våra kunder behöver vi därför stärka upp teknikgruppen med ytterligare medarbetare.


Utvecklingsingenjör

Som utvecklingsingenjör skall du ha ett genuint teknikintresse och med fördel vara praktiskt lagd. Vi tror att du har en högskoleingenjörs- eller civilingenjörsexamen i tex maskin-, materialteknik eller förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du kommer att arbeta i ett drivet teknikteam bestående av ca åtta personer och i nära samarbete med våra säljare.

Som utvecklingsingenjör kommer du att delta i och projektleda våra kundprojekt, behandla och utvärdera komponenter antingen i vår verkstad i Uppsala eller hos en partner, främst i Tyskland, samt bedriva internt utvecklingsarbete. De områden som ligger i fokus framöver är bland annat maskin- och verktygskoncept, processövervakning och kvalitetsstyrning.

Behandling av kundkomponenter i verifieringsfasen sker främst i styrda maskiner så erfarenhet av tex skärande bearbetning är meriterande. I många kundprojekt ingår även någon typ av tribologisk testning innan leverans, vilket görs i någon av våra testriggar i Uppsala, samt verifiering av resultat med ytfinhetsmätningar, XRF, SEM eller optisk ytmätning. Erfarenheter från triblogisk testning samt LabVIEW/Matlab programmering är därför meriterande men inget krav.

Du behöver vara van att skriftligen dokumentera dina resultat samt att presentera dessa för kollegor och kunder. Goda kunskaper i engelska krävs då dokumentation till största del sker på engelska i och med att flertalet av våra kunder finns utanför Sverige. Placeringsort är Uppsala och goda pendlingsmöjligheter finns, då våra lokaler ligger på promenadavstånd från centralstationen.


Vem trivs på ANS?

Om du är intresserad av ny teknik och vill jobba med kunder inom fordons- och tillverkande industri så är ANS rätt plats för dig. Vi jobbar tillsammans med en rad stora fordonstillverkare och deras underleverantörer samt med ett flertal stora industriföretag med maskintillämpningar för att lösa friktions- och nötningsrelaterade problem. Många av projekten innehåller komponenter tänkta till kommande motor- och maskingenerationer där vår mekaniska behandlingsmetod utvärderas mot andra lösningar.

På ANS kommer du att trivas om du vill jobba inom ett positivt och sammansvetsat team, med framtagning av ny teknik, i en varierad vardag, där du har möjlighet att få stort eget ansvar och möjlighet att påverka din arbetssituation.


Ansökan

Skicka CV och ett kort personligt brev till careers@appliednanosurfaces.com. Namnge dokumenten med namn; tex CV_Anders Andersson, Brev_ Anders Andersson samt ange att tjänsten gäller Utvecklingsingenjör.


Sista ansökningsdag 20 augusti

Sista ansökningsdatum är satt till den 20 augusti, men vi kommer att utvärdera ansökningar fortlöpande.

Frågor kring tjänsterna besvaras av Jonas Lundmark, COO, 070-358 35 84 (mail: jonas.lundmark@appliednanosurfaces.com) eller Christian Kolar, CEO, 070-738 48 49 (mail: christian.kolar@appliednanosurfaces.com)

Skicka din ansökan till careers@appliednanosurfaces.com med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom