Agil C# .NET utvecklare för framtidens diagnosverktyg

Scanias elektrifieringsresa accelererar och centralt för de elektriska systemen i Scanias produkter är kommunikation och insamling av data i fordonet. Elektrifiering av Scanias produkter är en förutsättning för Scanias skifte mot självkörande fordon, uppkopplade tjänster och smarta transportlösningar vilket gör att vi nu har största fokus på detta område.

På vår sektion EPS jobbar vi med att ta fram världens bästa verktyg för inbyggda system och förstärker nu teamen som jobbar med diagnosutläsning och kommunikation. Vi söker en systemutvecklare som vill jobba med hjärtat i fordonets elektriska system och som brinner för att jobba med modern mjukvaruteknik sammanflätat med produktnära specifikationer.

Om gruppen:

I vår grupp

Diagnostics and Configuration, Tools development

(EPSC) utvecklar vi stödfunktioner och ansvarar för flera komplexa tvärfunktionella dataflöden där vårt största ansvarsområde är diagnoskommunikation. Vi är en viktig del i många av Scanias utvecklingsprojekt då vi bl. a. ser till att fordonen kan kontaktas, uppdateras, parametersättas och testas. Våra användare är många och i takt med att komplexiteten i el- och kommunikationssystemet växer blir behov och önskemål från våra användare allt större.

Gruppen EPSC består av 14 programmerare, uppdelade i två agila team, som alla bidrar till en kreativ arbetsmiljö där vi utvecklas och coachar varandra mot nya mål.

Dina arbetsuppgifter:

Du kommer att ingå i ett av de utvecklingsteam som utvecklar ett modernt användargränssnitt för Scanias diagnoskommunikation. Teamet jobbar med agila metoder som kanbanflöde och mobprogrammering, arbetar tätt tillsammans med närliggande applikationsteam och användarroller för att skapa de bästa lösningarna.

Du kommer att arbeta med mjukvaruutveckling och systemering av applikationen där programmeringsspråket är .Net och C#. Applikationen är driftsatt i Scanias molnlösning AWS och vi jobbar aktivt för att även transformera närliggande applikationer i linje med vår roadmap.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du har stora möjligheter att påverka hur vi arbetar och du blir en viktig spelare för att skapa framtidens verktyg för Scanias elsystem. Du kommer att arbeta med hårdvarunära mjukvarutveckling i samarbetet med kunden för att lösa utmaningar kring felsökning och diagnostik. Du kommer att vara involverad i tekniska diskussioner i ett brett nätverk, alltifrån produkt, forskning och utveckling till verkstäder och eftermarknad

 

Din profil:

 • Du har erfarenhet av system- och mjukvaruutvecklare med fokus på C# .Net
 • Du har är nyfiken på eller har erfarenhet av micro services och infrastruktur i molntjänster som tex AWS eller Azure
 • Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta i ett litet välfungerande team
 • Du ser agilt arbetssätt som Kanban, Scrum, mobprogrammering etc om ett naturligt sätt att arbeta, är nyfiken att prova på nytt och bidra till en kreativ arbetsmiljö
 • Du är bekväm med tvärfunktionellt arbete och lätt för att se hur din del passar in i det större sammanhang
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • För mer information

  Kontakta gärna Charlott Frisk Larsson, gruppchef EPSC, 08-553 531 60, tel

  +4670 73 996 62

  Ansökan

  Sök tjänsten via vår hemsida: HR InLine/Jobbsök på Scania senast den 3 juni. Jobb Id 20180287.

  Ansökan skall innehålla personligt brev, CV samt relevanta betygskopior.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom