30 hp – Kvalitetssäkring av elmaskiner för eldrift

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Bakgrund

Scanias transmissionsmontering i Södertälje står inför flera utmanande förändringar kopplade mot framtidens drivlina och kunder. Transmissionsmonteringen producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringarna i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa.

Scanias mål är att driva övergången till ett hållbart transportsystem och skapa en värld av rörlighet som är bättre för företag, samhälle och miljö. Ett led i detta är att öka hybridisering och elektrifiering. Utvecklingen går snabbt och Scania ställer höga krav på den nya teknikens kvalitet.

Mål

Syftet med examensarbetet är att undersöka vilka kvalitetssäkringsmetoder och utrustning/ar som behövs för att säkerställa kvaliteten på elmaskiner (för eldrift) från ett elektriskt perspektiv.

Uppdragsbeskrivning

 • Undersöka vilka metoder som finns på marknaden (state of the art) och identifiera utrustning som är lämplig för Scania
 • Ta fram förslag på processbeskrivning av testen vid både låg volym och hög volym (låg takttid)
 • Er profil

  Vi söker er som studerar till civilingenjörer med inriktning eller stort intresse för elektroteknik och produktion. Ni har god samarbetsförmåga, är öppna och utåtriktade samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Ni behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

  Utbildning/linje/inriktning

  Antal studerande: 2

  Startdatum för ex-jobbet: Jan 2019

  Beräknad tidsåtgång: 20 veckor

  Kontaktpersoner och handledare

  Carl Lindquist, Produktionsteknisk Gruppchef, 08-553 812 91, carl.lindquist@scania.com

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.

  Urval kan ske löpande under ansökningstiden.

  Vi behöver din ansökan senast den 31 december 2018.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom