30 hp – Framtidens produktionsutrustning

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete.

Bakgrund

Scanias transmissionsmontering i Södertälje står inför flera utmanande förändringar kopplade mot framtidens drivlina och kunder. Transmissionsmonteringen producerar idag växellådor och axlar till Scanias chassimonteringarna i Zwolle, Angers och Södertälje samt växellådor till MANs chassimonteringar i Europa.

Framtidens produktionsutrustning består bland annat av kollaborativa robotar. För att möta kommande produktionsmål behöver transmissionsmonteringen ta nya steg mot en mer autonom produktionsmiljö.

Mål

Syftet med examensarbetet är att undersöka hur framtidens produktionsutrustning kan integreras i transmissionsmonteringens nuvarande produktion.

Uppdragsbeskrivning

 • Analys av dagens bakaxelmontering för att identifiera monteringsmoment med störst potential till kollaborativa lösningar mellan människa och maskin.
 • Benchmarking inom monteringsindustrin utifrån hur andra företag har infört kollaborativa lösningar.
 • Förslag på vilka kollaborativa lösningar som är möjliga att integrera med dagens bakaxelmontering.
 • Er profil

  Vi söker er som studerar till civilingenjörer med inriktning eller stort intresse för produktion. Ni har god samarbetsförmåga, är öppna och utåtriktade samt har ett stort intresse för problemlösning. Vi kommer ge stöd, handledning och guidning. Det vi söker för framtiden är individer som inom givna ramar jobbar effektivt och självständigt. Ni behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

  Utbildning/linje/inriktning

  Antal studerande: 2

  Startdatum för ex-jobbet: Jan 2019

  Beräknad tidsåtgång: 20 veckor

  Kontaktpersoner och handledare

  Maja Parnegård, Produktionsteknisk Gruppchef, 08-553 82 372, maja.parnegard@scania.com

   

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygsutdrag.

  Urval kan ske löpande under ansökningstiden.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom