Karriär

Jätteförlust för Klarna – säger upp hundratals

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Foto: TT
Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Foto: TT

Betalföretaget Klarna redovisar en jätteförlust avseende första kvartalet. Förlusten före skatt skrevs till drygt 2,5 miljarder kronor, en ökning med nästan 220 procent jämfört med förra året.

Publicerad

Rapporten redovisades under gårdagskvällen där det samtidigt framgår att hälften av förlusterna är kopplade till kreditförluster, det vill säga utställda lån som endera förfallit eller man inte förväntar sig få betalt för.

I rapporten lyfter Klarna att man gjort lanseringar i en rad nya länder, bland annat Frankrike, och det bidragit till de höga kreditförlusterna.

Siemiatkowski höll tal till personalen

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har i ett tal till personalen meddelat att bolaget ska säga upp personal, rapporterar flera medier.

– När vi satte våra mål för 2022 under hösten så var det en väldigt annorlunda värld än den vi har i dag, sade Siemiatkowski, enligt den nätbaserade nyhetstjänsten Breakit.

Han utlovade mer precisa besked om hur många och vilka som berörs inom kort. Men enligt Klarna handlar det om tio procent av personalstyrkan, det vill säga 500 anställda, rapporterar Breakit och Svenska Dagbladet Näringsliv.

Enligt Di rör det sig om cirka 700 anställda som ska bort.

Personalen ska enligt Näringsliv också ha fått beskedet att de ska jobba hemma under resten av veckan, och inte åka in till kontoret.

Klarna har enligt bolagets nätsida 147 miljoner aktiva konsumenter i 45 länder.