Volvo Cars söker 400 ingenjörer

2016-08-30 10:13  
400 nya ingenjörer behövs för utveckling av säkerhetsteknik och självkörande bilar. Foto: Volvo Cars

Volvo Cars behöver anställa 400 ingenjörer för att utveckla framtidsteknik som självkörande bilar och eldrift. Ett nytt forskningscentrum öppnas i Lund.

De nya ingenjörer som Volvo Cars söker ska främst arbeta med programvaruutveckling i samband med satsningen på teknik för ökad säkerhet, självkörande bilar och eldrift. Det är en av de största rekryteringskampanjerna i företagets historia.

Merparten av de nya jobben kommer att finnas på Volvos huvudkontor för forskning och utveckling i Göteborg, men företaget öppnar dessutom i september ett nytt FoU-centrum i Lund. Där får inledningsvis 35 personer jobb.

Det är inom områden som självkörande bilar, aktiv säkerhet och elektrifiering som Volvo investerar i nya tekniska lösningar och behöver därför stärka kompetensen inom programvaruutvecklings, framgår av ett pressmeddelande.

Volvo har inlett samarbete med samåkningsföretaget Uber, vilket innebär utveckling av självkörande bilar. Sådana bilar ska även testas i projektet Drive Me i Göteborg nästa år och därefter i London och i Kina.

Flera av Volvos bilar är idag som standard utrustade med säkerhetsteknik, exempelvis Large Animal Detection, som ska varna föraren för exempelvis en älg på vägen. När det gäller eldrift ska en plug-in hybridversion erbjudas för alla modeller de närmaste åren, och 2019 ska en helt eldriven bil presenteras.

 

Prenumerera på Ingenjörskarriärs kostnadsfria nyhetsbrev!

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt