”Vi söker dem som kan se bortom tekniken ”

2012-03-19 12:01  
Leendert Venema, vd på Cap Gemini, vill anställa 400 nya teknikkonsulter. Foto: Joakim Bergström

Cap Gemini vill anställa 400 nya teknikkonsulter. Företagets vd Leendert Venema berättar varför.

Hur kommer det sig att ni vill anställa så mycket som 400 konsulter?

– Det beror delvis på den starka orderingången vi hade 2011 och en fortsatt stark efterfrågan 2012.

Vad söker ni?

– Det finns två dimensioner av kompetens, den ena i form av kunskaper, den andra handlar om vad för slags människor de är, om de har förmågan att se bortom tekniken. Konsulterna måste kunna reflektera över vad tekniken ska vara bra för, hur den gör livet enklare och roligare. Vi behöver entreprenörer, som kan lyssna på kunderna och uppfatta mer än vad de uttrycker, hitta svaret på frågan de inte ­ställer.

Vad ska konsulterna jobba med?

– Mycket har med mobilitet att göra och mycket gäller business intelligence, hur man använder data om kunderna och deras beteende på ett smart sätt. Vi håller också på med nya trenden inom In Memory Computing, där analys av en databas som förr tog tre timmar nu går på en sekund. Under 2012 finns även ett antal mycket spännande projekt där Java-kompetens är väldigt viktigt.

Appar?

– Det är fantastiskt kul och behändigt med appar, men vi vill ha konsulter som inte bara kan programmera, utan också utveckla dem, ta nästa steg och integrera dem med sociala medier och transaktionssystemen. Mobilitet handlar inte bara om att titta på information. Det handlar om att integrera medarbetare, kunder och kundens kunder i processerna. Sociala medier och mobilitet kommer att i grunden ändra sättet vi gör affärer på i framtiden.

Måste man vara ung för att få jobb hos er?

- Vi tar in unga, direkt från skolan, de får en flygbiljett till vårt utbildningscentrum i ­Indien för att bli skolade i det som är relevant för personerna i fråga. Men vi söker alla möjliga kompetenser, vi vill inte utesluta någon, inte ens en 60-åring med erfarenhet av Cobol.

Hur känns det att ha ett så stort rekryteringsbehov?

– Pirrigt i magen! Det är ett jättekul tecken på att det går bra, samtidigt en stor utmaning, när man tittar på befolkningspyramiden i Sverige och övriga Europa. Utan våra indiska kolleger hade vi inte klarat vissa uppdrag. Förut var man i Indien för att det var billigare arbetskraft, nu handlar det om kompetensen.

Hur ska ni hitta konsulterna?

– Capgemini har satt i system att låta de anställda vara rekryterare. De som tycker att vi är en bra arbetsgivare tipsar kompisar. Det är vår målsättning att alla medarbetare ska vara engagerade i företagets strategi. Vi har ett interaktivt spel på nätet, Play to Win the Champions League, där man tävlar gruppvis i olika ämnen som handlar om att förstå vart vi är på väg och hur vi ska uppnå det. I år när rekrytering är viktigt får man poäng efter hur man lyckats rekrytera.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer