Karriär

Världens möjligheter

En av URS medarbetare vid Förbifarten är ingenjören och geoteknikexperten Ali H. Bastekin, född i Turkiet men sedan många år bosatt i Skottland. Totalt har han jobbat i tolv länder, inklusive Sverige och arbetet med Förbifart Stockholm. Malin Hubertsson tror att samarbeten mellan olika företag, och nationaliteter, kommer att bli vanligare i framtiden. Inte minst för att många byggprojekt är så stora att kompetensen i Sverige inte räcker till. Foto: Michael Melanson samt Colourbox

Vill du jobba utomlands, eller med folk från andra länder? Grattis, då ligger du rätt i tiden. Framtidens melodi är internationellt samarbete. Men satsar man kommer också nya utmaningar.

Publicerad

I ett kontor i Solna är aktiviteten febril. Cirka 50 personer redovisar beräkningar och planer på vad som komma skall. De pratar engelska.

Vi är på teknikkonsulten ÅF:s huvudkontor. Företaget har fått ansvaret för två av de tre hittills upphandlade projekteringsuppdragen av Sveriges största infrastrukturprojekt: Förbifart Stockholm.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här