Välj rätt till lunch

2010-04-13 15:48  
Test av matlådor. Foto: Joakim Braun/Alfakanal.se?

Vad får man om man väljer en fryst eller kyld matlåda som matindustrin kokat ihop? Är det bra mat till ett vettigt pris? Vi har tittat på pris och näring och låtit fyra personer smaka på 10 olika rätter.

I butikernas frysdiskar och även i kylhyllor hittar man massor av färdiga enportionsrätter och lunchmat i låda. Fryst säljer än så länge mer än kylt. Sortimentet är omväxlande och omfattar husmanskost, exotiska rätter, soppor, sallader, fiskgratänger, pasta och mycket mer.

De frysta rätterna är oftast billigare än de kylda. Sex frysta enportionsrätter för en hundring är ett lockande extrapris som inte är ovanligt.

Vi har plockat ut en varierad uppsättning av populära rätter som brukar finnas i hela landet. Lådor med måltider som inte är alltför snåla med energi. Inga bantningsrätter, med andra ord.

Se vilka lådor som var bäst i test påArbetarskydds nätupplaga

Lotta Brinck

Mer om: Test Färdigrätt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer