Vad tycker du om nätbaserade kurser?

2013-03-20 14:07  

Ny Teknik frågade tre studenter om erfarenheterna av nätbaserade kurser.

Ahmed Mayh:

"Det är bra att man har tillgång till så många kurser. Vissa kurser finns inte i Stockholm. Men det blir ingen kontakt med läraren. Om man ställer frågor får man sällan svar samma dag och svaren är korta utan några förklaringar. Videoföreläsningar är jättebra. Jag har själv hittat förklaringar på Youtube som passar i min utbildning. Det ger olika sätt att lösa problem på.

Rasmus Waldemark:

"En fördel är att informationen finns samlad på ett ställe. Det är effektivare och man får klart för sig vad som krävs. Webbaserad examen är också bra. Videoföreläsningarna gör att vi hjälper varandra och spelar in föreläsningar som vi lägger ut på Youtube. I framtiden blir det mer examination på nätet och mindre folk på campus.

Camilla Vass:

"De gör att man kan studera hemifrån och att det är lätt att göra vid sidan av något annat. Men det är svårare att få återkoppling under kursens gång. Jag ser fördelar både med utbildning via nätet och på campus. Jag tror inte att de kommer att konkurrera ut varandra, men jag tror att de flesta vill ha utbildning på plats fysiskt.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt