Tesla: Elon Musk får helt prestationsbaserad lön

2018-01-23 14:08  
Teslachefen Elon Musk Foto: TT / AP Photo / Francois Mori

Tesla-chefen Elon Musks lön sätts från och med nu till noll. För att stävja spekulationer om att han kan vara på väg att lämna elbilsbolaget meddelas att hans ersättning blir helt prestationsbaserad.

Och målen är mycket högt satta. För att Musk ska få ut maximal ersättning, i form av aktieoptioner, måste Teslas börsvärde fortsätta att rusa från kurser som redan i dag av många kallas extremt höga.

”För att Elon ska belönas fullt ut måste Teslas marknadsvärde öka till 650 miljarder dollar” på tio år, skriver företaget enligt Reuters.

Det skulle göra det till ett av USA:s största bolag. Just nu ligger Teslas börsvärde på kring 60 miljarder dollar – redan det en tiodubbling på bara fem år.

– Om det enda som händer de kommande tio åren är att Teslas värde växer med 80 eller 90 procent, då blir min ersättning noll, säger Musk till The New York Times.

Mer om: Tesla Solceller

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt