te

Max Friberg

Max Friberg kom in på Handelshögskolan genom att skriva 2,0 på högskoleprovet. Nu ger han sina bästa tips inför lördagens prov. – Jag har alltid gillat att lösa problem och såg provet som en kul utmaning, säger han till Ny Teknik.

Max Friberg lyckades få 2,0 på högskoleprovet – på första försöket. En prestation som tog in honom på en av Sveriges bästa skolor.

– Jag kom in på Handelshögskolan i Stockholm tack vare Högskoleprovet. Innan jag skrev provet hade jag inte funderat så mycket på vad jag ville läsa, men det öppnade många nya dörrar och jag fick tänka till på vad jag ville göra, säger han och fortsätter:

– Handelshögskolan är en bra skola med massor av spännande personligheter från hela Sverige. Jag är glad att Högskoleprovet fick mig att vakna till och bestämma mig för min utbildning.

Själva provet var inte helt lätt för Friberg. Han hade problem med DTK- delen (diagram, tabeller och kartor) men lyckades tillslut kamma hem full pott.

– Jag var förberedd och motiverad när jag skrev provet. Jag har alltid försökt att lösa prov ganska snabbt, för att ha tid att gå tillbaka till svåra frågor en gång till. Under arbetet med kurserna påbliantagen.nuhar vi utvecklat massor av bra knep som vi lär ut till deltagarna, säger han.

Max fem bästa tips för att lyckas på Högskoleprovet:

1. Var förberedd på hur de olika delarna på provet är uppdelade.

2. Var utvilad - du har en hel arbetsdag framför dig.

3. Tag med pennor och linjal så att du kan rita i provhäftet för att kunna tänka i flera banor samtidigt.

4. Våga hoppa över de frågor som känns for svåra. Alla uppgifter är lika mycket värda, men vissa är enklare än andra.

5. Du ska lösa kluriga frågor - se det som en kul dag där du visar vad du kan!

Jonas Blomquist /MiniMedia

Mer om: Högskoleprovet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt