Sweco ger sig in i ingenjörskampen

2010-06-22 11:54  
Swecos vd Mats Wäppling räknar med att ökad efterfrågan på arbetskraft kan ge höjda löner över tid. Foto: Scanpix samt Stefan Berg

Ska nyanställa 500 personer i år. Och när storstäderna är tömda på folk letar de vidare – på Island.

- Just nu har vi omkring 90 platsannonser i olika svenska medier för att få tag på folk, säger Mats Wäppling, vd och koncernchef för Sweco till Dagens Industri.

Som tidningen Byggvärlden kunde berätta i går hårdnar nu kampen om svenska teknikkonsulter. WSP behöver växa med 400 personer i år och även byggjätten Skanska har flaggat för stora nyrekryteringar. I Stockholm pågår nu flera gigantiska byggprojekt som Förbifart Stockholm, Citybanan och Nya Karolinska Solna parallellt. Och nya uppdrag fortsätter att ticka in.

- Skanska kommer att upphandla ytterligare konsulttjänster för Nya Karolinska för närmare en halv miljard kronor. Det handlar om installation, projektledning och konstruktion, säger han.

För att möta efterfrågan på teknikkonsulter annonserar Sweco även på Island och har hittills anställt en handfull personer därifrån.

Katarina Ellemark

Mer om: Karriär Ekonomi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt