Svenska lärosäten fick toppbetyg

Utländska studenter ger svenska universitet och högskolor toppbetyg men saknar kontakt med arbetsmarknaden och det svenska samhället. Det visar resultaten från en studentbarometer som besvarats av 138 000 studenter vid 203 universitet och högskolor i Europa, USA och Asien.

På frågan: Hur nöjd är du sammantaget med studierna vid ditt universitet, hamnade 4 svenska lärosäten bland de 10 främsta, skriver Svenska Institutet i ett pressmeddelande.

– Det är roligt att Sverige kommer så väl ut, säger Annika Rembe, generaldirektör för Svenska institutet i ett pressmeddelande. Inte minst då ett antal internationellt mycket namnkunniga universitet har deltagit i undersökningen från bl a USA och Storbritannien.

Däremot blev det ett riktigt bottenbetyg när det gäller karriärsservice, kontakter med arbetsmarknaden och det svenska samhället.

Totalt deltog 16 svenska universitet och högskolor i barometern som utförs av det brittiska företaget i-graduate. I Sverige medverkade universiteten i Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm, Umeå och Uppsala samt Chalmers, KTH, Karolinska Institutet, Mittuniversitetet , SLU och högskolorna i Jönköping, Malmö, Mälardalen, Skövde och Trollhättan (Väst). Totalt besvarade 9415 utländska studenter i Sverige undersökningen.

Karin Holmberg, MiniMedia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt