Susanna Baltscheffsky blir chefredredaktör på Ny Teknik

2013-06-28 11:25  
Susanna Baltscheffsky

Susanna Baltscheffsky blir ny chefredaktör för Ny Teknik. Under det senaste året har hon varit redaktionschef för tidningen, som under perioden har fått fler läsare.

Grattis! Hur känns det?

-  Tack! Det känns väldigt bra och kul! Jag ser mycket fram emot att jobba vidare med redaktionen för att fortsätta göra Sveriges bästa nyhetstidning om teknik. Jag har ju hunnit med att lära känna både redaktionen och tidningen under det senaste året. Vi har jobbat ihop bra och har ett spännande arbete i gång för att bli ännu bättre så jag är glad över att kunna fortsätta med det!

Hur kommer läsarna att märka att du tar över?

-  Ny Teknik är redan en kvalitetstidning, och skriver om svåra och viktiga saker på ett lättbegripligt sätt. Vi ska fortsätta så. Det är Ny Teknik man ska läsa om man vill hänga med i teknikutvecklingen och hur den påverkar samhället. Även när det gäller teknikdebatten är det hos oss man kan följa den.

Men det finns förstås saker att förbättra, till exempel vill jag renovera utseendet på tidningen och även göra sajten mer läsarvänlig.

-  Dessutom vill jag att många fler läsare ska upptäcka vilken bra och angelägen tidning vi gör!

Vad händer härnäst?

- Just nu förbereder jag Ny Tekniks medverkan i Almedalen. Vi kommer också att rapportera därifrån, många av våra frågor har stort utrymme i Almedalen, till exempel energifrågor, innovation, infrastruktur och miljöteknik.

Susanna Baltscheffsky har under många år varit vetenskapsjournalist på Svenska Dagbladet, med inriktning på miljö, energi och klimat. Hon har belönats med flera priser, bland annat Schibsteds stora journalistpris för en granskning av etanol som drivmedel.

-  Jag är väldigt nöjd med den här lösningen. Susanna har gjort ett otroligt bra jobb, inte minst med varumärkesarbetet och vi kan därmed fortsätta det arbetet utan att tappa tempo i arbetet, säger Talenum Medias vd Roger Thorén.

Talentum ger även ut titlar som Affärsvärlden, Dagens Media och Lag & Avtal.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt