Superinspiratörer prisas för sina insatser

2018-10-18 10:22  
Dajana Vlajic och Marie Ideström jobbar för att locka fler tjejer till ingenjörsyrket genom att berätta hur ingenjörsyrket kan vara. Foto: Jörgen Appelgren

I förra veckan gick Womengineer Awards av stapeln för tionde året i rad. Bland pristagarna fanns bloggare, barnboksförfattare och sociala företagare.

Under galakvällen prisades personer och organisationer prisades för sitt arbete med att få fler unga kvinnor att bli intresserade av teknik och välja en ingenjörsutbildning. Här är vinnarna:

Bästa individuella insats: Linnea Rothin som genom sitt sociala företag Edvira har lyft fram betydelsen av jämställdhet på datavetenskapliga utbildningar i över 15 länder.

Bästa informatör: Elin Häggberg, som med sin blogg Teknifik vill sprida hur kul och användbar teknik kan vara och visa alla möjligheter som finns i den digitala världen.

Läs mer: De jobbar för fler kvinnliga ingenjörer

Bästa inspiratör: Andrea Pettersson och Malin Yngvesson med sina barnböcker om Inga Ingenjör, en karaktär som inspirerar barn, särskilt unga tjejer, att intressera sig för teknik och datavetenskap.

Bästa organisation: Datatjej har växt snabbt det senaste året på grund av hårt arbete från de som står bakom organisationen, men också för att allt fler kvinnor och icke-binära ser det som ett sätt att förenas inom it-området.

Womengineer, som står bakom Womengineer Awards, är en ideell organisation som startade 2008 för att inspirera och informera unga tjejer om ingenjörsyrket.

Här är alla nominerade:

Bästa individuella insats:

Linnea Rothin

Elina Kabir

Matilda Andersson

 

Bästa informatör:

Elin Häggberg, Teknifik

Maria Paavola och Maria Norberg, Teknikkvinnor

Amelie von Zweigbergk, Teknikföretagen

 

Bästa inspiratör:

Andrea Pettersson och Malin Yngvesson med Inga Ingenjör

Charlotta Tönsgård, Engaging Care

Signe Lindgren and Hanna Weinmar, Passionista

 

Bästa organisation:

Datatjej

Pepp!

Female Leader Engineer

Karin Myrén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt