Student vann i hård konkurrens

Student tog hem första priset i den prestigefyllda tävlingen. Nu blir hans pakethållare verklighet. "Jag är mycket hedrad", säger David Stadlbauer i ett pressmeddelande.

28-åriga David Stadlbauer är från Tyskland men pluggar sedan något år tillbaka på mastersutbildningen i industridesign på Jönköpings tekniska högskola. I veckan fick han ta emot första pris i Aluminiumdesign 2010. Han vann med sin cykelpakethållare Fuse.

Nu får han hjälp med att ta fram en prototyp av cykelhållaren, till ett värde av 100 000, skriver JTH.

Tävlingens syfte är att uppmuntra formgivare och designers att använda sig av aluminium. David vann första pris i hård konkurrens av såväl studenter som företag. Med Fuse vill David uppfylla cyklisternas behov av en cykelhållare som är både snygg och praktisk.

David går just nu sista året på utbildningen och kommer att ta sin mastersexamen i vår. Efter det tänkte han stanna i Sverige i minst ett år och jobba med att ta fram cykelhållaren.

– Produkten är ännu bara en skiss i datorn men nu får jag möjlighet att ta fram den första prototypen, säger han till JTH.

Om fem år är drömmen att driva ett eget företag inom industridesign.

Karin Holmberg, MiniMedia

Mer om: Industridesign

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt