Karriär

Stefan Persson blir doktor på Karolinska

Klädkedjan H&Ms styrelseordförande Stefan Persson får ett nytt plagg i garderoben: en doktorshatt. Det är Karolinska institutet som utser Stefan Persson till medicine hedersdoktor.

Publicerad

Stefan Persson har under många år aktivt verkat för en ökad satsning på forskning och utveckling, bland annat genom Familjen Erling Perssons stiftelse. Han har en vision av Stockholm som internationellt ledande innovations- och forskningscentrum. För att förverkliga den har han varit med och skapat Stockholm School of Entrepreneurship, som är ett samarbete mellan Karolinska institutet, KTH, Handelshögskolan, Stockholms universitet och Konstfack. Tanken är att studenter och unga forskare ska få hjälp att dra i gång affärsverksamhet kring sina forskningsresultat.

Kommittén som har utsett Stefan Persson ser honom som en mentor för forskarna. ”Genom att visa sin egen tro på framtida möjligheter, och med sin unika förmåga att se människan bakom prestationerna, har han bidragit till att stimulera det goda och kreativa i forskningen.”

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här