Stefan Persson blir doktor på Karolinska

2010-04-07 09:03  

Klädkedjan H&Ms styrelseordförande Stefan Persson får ett nytt plagg i garderoben: en doktorshatt. Det är Karolinska institutet som utser Stefan Persson till medicine hedersdoktor.

Stefan Persson har under många år aktivt verkat för en ökad satsning på forskning och utveckling, bland annat genom Familjen Erling Perssons stiftelse. Han har en vision av Stockholm som internationellt ledande innovations- och forskningscentrum. För att förverkliga den har han varit med och skapat Stockholm School of Entrepreneurship, som är ett samarbete mellan Karolinska institutet, KTH, Handelshögskolan, Stockholms universitet och Konstfack. Tanken är att studenter och unga forskare ska få hjälp att dra i gång affärsverksamhet kring sina forskningsresultat.

Kommittén som har utsett Stefan Persson ser honom som en mentor för forskarna. ”Genom att visa sin egen tro på framtida möjligheter, och med sin unika förmåga att se människan bakom prestationerna, har han bidragit till att stimulera det goda och kreativa i forskningen.”

Hatt, diplom och ring får Stefan Persson vid ceremonin i Stockholms stadshus den 7 maj.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt