SSAB söker ingenjörer i skogen

2008-09-15 12:10  

I huggsexan om ingenjörer gäller det att vara kreativ. Scania raggar ingenjörer bland taxiförare. ABB raggar ingenjörer bland fotbollsspelare. SSAB raggar ingenjörer bland orienterare.

På den stora orienteringstävlingen O-ringen i Sälen i somras hade SSAB satt upp en monter, som skulle locka till sig arbetskraft bland orienterarna.

- Helt rätt plats att vara på för att nå högutbildade, säger elitorienteraren och SSAB-medarbetaren Peter Öberg till SSABs personaltidning Steel!.

Peter Öberg är civilingenjör och arbetar som systemkonstruktör på division grovplåt på SSAB i Oxelösund.

Orienterare är vana vid att fatta beslut – ungefär 10 000 blixtsnabba under en tävling. Att vara orienterare kräver också god fantasiförmåga, det gäller att översätta kartan till verkligheten i terrängen.

- De här egenskaperna tillsammans med en vana från tidiga år att organisera och planera, gör att orienterare exempelvis passar bra som projektledare, säger en annan SSAB-tekniker, Patrick Andersson, till tidningen.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt