SSAB söker ingenjörer i skogen

2008-09-15 12:10  

I huggsexan om ingenjörer gäller det att vara kreativ. Scania raggar ingenjörer bland taxiförare. ABB raggar ingenjörer bland fotbollsspelare. SSAB raggar ingenjörer bland orienterare.

På den stora orienteringstävlingen O-ringen i Sälen i somras hade SSAB satt upp en monter, som skulle locka till sig arbetskraft bland orienterarna.

- Helt rätt plats att vara på för att nå högutbildade, säger elitorienteraren och SSAB-medarbetaren Peter Öberg till SSABs personaltidning Steel!.

Peter Öberg är civilingenjör och arbetar som systemkonstruktör på division grovplåt på SSAB i Oxelösund.

Orienterare är vana vid att fatta beslut – ungefär 10 000 blixtsnabba under en tävling. Att vara orienterare kräver också god fantasiförmåga, det gäller att översätta kartan till verkligheten i terrängen.

- De här egenskaperna tillsammans med en vana från tidiga år att organisera och planera, gör att orienterare exempelvis passar bra som projektledare, säger en annan SSAB-tekniker, Patrick Andersson, till tidningen.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer