Snart dags för WIT 2022: ”Vi behöver fler perspektiv”

2022-03-27 07:00  

Sveriges största enskilda event för kvinnor i techbranschen går av stapeln i Stockholm igen den 13 maj. Women in Tech har vuxit och breddat sig sedan starten 2014.

Syftet med Women in Tech är i huvudsak detsamma i dag som när det startade i Sverige 2014: att lyfta och synliggöra förebilder och främja ett nätverk för kvinnor som är nyfikna på eller redan jobbar inom techbranschen.

Men i början handlade det också mycket om att få fler kvinnor och icke-binära att söka sig till branschen. På senare år har mer fokus hamnat på att få fler kvinnor och icke-binära att vilja stanna inom tech. (Här hittar du hela programmet till årets event)

– Vi har insett att det är ett minst lika stort problem att många kvinnor inte trivs i branschen. Det är en ganska stor andel som funderar på att byta bransch, på grund av manliga kulturer som finns kvar, och därför har det skett en viss förflyttning inom Women in Tech för att prata mer om hur vi ska få kvinnor och icke-binära att vilja stanna inom techbranschen, berättar Paulina Modlitba, programchef på Women in Tech, för Ny Teknik.

Elin Eriksson, chef, Paulina Modlitba programchef, och Åsa Johansen, kommunikationsansvarig för Women in Tech. Bilden är från 2020. Foto: Hilda Arnebäck

Women in Tech har också breddat sitt fokus till att försöka uppmuntra till en större mångfald av personer med teknikjobb, som fler kvinnor med icke-svenskbakgrund. Det är en fråga om representation, förklarar Paulina Modlitba. 

Läs mer: Pionjären har fått 20 000 unga att koda

Varför behövs en sådan här mötesplats?

– Det finns otroligt häftiga kvinnor och icke-binära med imponerande cv:n som trots detta inte når hela vägen fram. Och det som har blivit allt tydligare inom innovation och snabb teknisk utveckling är att vi behöver fler perspektiv. Ju fler perspektiv vi har desto bättre kan vi förstå och föreställa oss framtida scenarier och förbereda oss på det som kommer, säger Paulina Modlitba.

Erfarenheter från stora teknikbolag pekar också på att innovationshöjden ökar när man har brokigare och mer diversifierade team.

2 500 deltagare

Årets stora Women in Tech-event blir återigen fysiskt, men hölls inte traditionsenligt på internationella kvinnodagen den 8 mars utan först i maj. Totalt 2 500 personer kommer att kunna delta. Biljetterna brukar ta slut på nära nolltid. 

För arrangörerna har prioriteringen hela tiden varit att biljetterna ska vara gratis, för att göra mötet så tillgängligt som möjligt. För deltagarna kan eventet vara en trygg plats där de kan leva ut sitt nördiga intresse för tech, enligt Paulina Modlitba. 

Ett fullsatt Women in Tech-event år 2020 på Waterfront i Stockholm. Foto: Hilda Arnebäck

Programmet har inslag med fokus på teknik, som programmering och robotik. Men här finns också punkter som kretsar kring jämställdhet och hur det är att vara kvinna eller icke-binär inom tech.

– Många vill prata om jämställdhetsfrågorna och glastaket, och vi blundar inte för det. En av våra mest populära punkter handlar också om ledarskap, om hur man är en bra ledare men också vad man kan göra för att öka jämställdheten och mångfalden på ett bolag, berättar Paulina Modlitba.

Att eventet förra året fick bli helt digitalt, på grund av coronapandemin, har gett arrangörerna nya viktiga insikter. 

– Vi insåg att det finns vissa fördelar med att ha ett digitalt event, som att fler från andra delar av landet och världen kan delta. De flesta punkter på vårt program är ju på engelska. Men vi har också utformat fokussessionerna under årets event så det blir en mysigare känsla, mer som en lounge.

Hur svår kan det vara?

Programmet för eventet den 13 maj är inte spikat eller offentligt vid tidpunkten för vår intervju, men temat för eventet är bestämt: ”Level up”. Paulina Modlitba förklarar att utgångspunkten är frågan ”Hur svårt kan det vara?”. Det är en uppmaning till innovativa bolag att ta frågan om mångfald lika allvarligt som andra affärsområden som knyts till ekonomiska mål. 

Paulina Modlitba är övertygad om att jämställdheten och mångfalden inom techbranschen skulle öka om bolagen började se på detta på samma sätt som andra ekonomiska mål, alltså som en innovations- och affärsfråga.

– Vi hör fortfarande många ursäkter från bolag till varför mångfalden inte är större än den är i dag. De kan exempelvis säga att de inte tror på kvotering eller duckar för frågan på andra sätt. Många företag har inte skapat incitament för bredare rekrytering och är oflexibla kring vilka kriterier de ställer vid rekrytering, vilket kan bidra till att utesluta exempelvis kvinnor, säger Paulina Modtliba och fortsätter:

– För att nå fler kvinnor kan bolag till exempel inte specificera att de vill ha sökanden som har gått en specifik ingenjörsutbildning som vi vet att det är en majoritet män som går. Då passar inte kvinnor in i mallen. Jag skulle vilja se en större flexibilitet där, och det är också något som krävs för att vara en verklig konkurrenskraftig verksamhet. Företag måste tänka mer flexibelt och se potentialen hos fler.

Paulina Modlitba betonar att människor av alla kön är välkomna som medlemmar och deltagare på Women in Techs olika event.

– Om vi ska komma någonvart i frågan om jämställdhet behöver alla vara med och driva förändringen. Det som gynnar kvinnorna i techbranschen kommer också att vara av godo för männen, med ett mer hållbart arbetssätt där inkludering och mångfald blir en självklarhet.

Women in Tech

Women in Tech Sverige startade 2014 och har varje år arrangerat ett stort event på internationella kvinnodagen den 8 mars. Syftet med detta är att synliggöra förebilder och främja ett nätverk för kvinnor som är nyfikna på eller redan jobbar inom techbranschen. I år arrangeras eventet den 13 maj.

Women in Tech drivs i dag som ideell förening, och är icke-vinstdrivande.

Här hittar du hela programmet till 2022 års Women in Tech-event, den 13 maj.

Fakta: Women in Tech

Ania Obminska

Mer om: Women in Tech

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt