Skolverket får bakläxa

1999-01-27 11:33  
En ny miljöriktning på gymnasiet riskerar att bli kvinnofälla och ger inte tillräckliga kunskaper för fortsatta högskolestudier. Satsa på bibehållna kursplaner i kemi och matematik istället för att skära ner på undervisningstimmar och laborationer, skriver Kemikontoret i ett remissyttrande till Skolverket.
 
Skolverket har lagt ett förslag om gymnasieskolans framtida program och får kritik på flera punkter. Kemikontoret har med hjälp av riksföreningen för lärare i matematik, naturvetenskap och teknik, LMNT, tagit reda på vad lärarna anser om Skolverkets förslag. Lärarnas inställning undersöktes i en enkätundersökning. Svarsfrekvensen var låg, ungefär 30 procent, men av dem som svarat var majoriteten kritisk mot framför allt förslaget till minskning av de obligatoriska kemi- och matematikkurserna.
 
Att sänka kraven på grundutbildningen för att få fram fler studenter är ingen hållbar lösning, varken på teknikerbristen eller den naturvetarbrist som näringslivet ser framgent, skriver Kemikontoret i sitt remissyttrande. NyT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt