Skapa förväntan - men ta i lagom

2009-03-02 12:36  

Skapa förväntningar är en bra metod om man vill få något gjort. Men nöj dig med förväntningar du kan kontrollera, är coachens råd.

Det finns mer än planering och att göra-listor att ta till för att navigera fram genom de växande högarna av måsten. Coachen Emma Pihl tipsar på Shortcut om att en effektiv metod är att upplysa dig själv liksom omgivningen om vad man kan förvänta sig av dig. Det sätter lite lagom press. Ge dig själv egna deadlines för när något ska vara klart.

Ett annat råd är att du ska betrakta dig själv som en effektiv människa, och agera utifrån det. Studera hur effektiva personer gör och härma dem. I samma anda är idén att skapa rätt stämning kring en uppgift. Ska det var tempo och ös, lyssna på musik som inger den känslan hos dig.

Emma Pihls favoritmotto är Sätt igång bara! Börja göra hellre än att vara perfektionisten som kontrollerar alla detaljer först.

Och så vill Emma Pihl framhålla betydelsen av pauser. Att fika och prata med någon eller kolla på ett skojigt Youtube-klipp kan ge ny energi och inspiration att få något gjort.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer