Ska ditt barn bli ingenjör?

2015-10-29 14:16  
Ny tekniks redaktionschef Kalle Anrell.

KRÖNIKA. Hur ska framtiden bli när ingenjörsbrist hotar, är en oroande fråga. Själv övertygade jag igår min dotter att ingenjörer är de som gör de roligaste sakerna på jobbet. Vad gör du för att trygga återväxten? Berätta för Ny Teknik och inspirera andra.

Vi på Ny Teknik berättar ofta om initiativ för att locka fler ungdomar att bli teknikintresserade. Tekniksprånget är en, Komtek en annan, Womengineer en tredje och Mattekommissionen en fjärde.

Alla initiativ är bra, även om man kan önska sig att de blir större och mer framgångsrika. Och att de blir fler. Samt att de inte läggs ned utan att ha gjort någonting.

Men nu vill jag starta en annan diskussion. De flesta av Ny Tekniks läsare är ingenjörer - och ni kan göra mycket för vår framtid. Även utanför arbetstid.

Jag pratade med min dotter igår om framtiden och vad hennes drömmar är. Hon berättade att hon har slutat tänka på att ta hand om hundar eller jobba på dagis. Hon frågade mig vad det finns för jobb och jag började nära det jag jobbar med varje dag: teknik.

Skapa framtidens material som gör skateboarden bättre. Berätta för andra hur de ska konstruera belysningen till bilen eller ordna så att flödet av ström till dina kontakter fungerar.

Ingenjörer är häftiga och det förstod min dotter när jag listade argumenten. Hon bestämde sig där och då för att byta dröm till en teknisk.

Om hon blir ingenjör eller inte får framtiden visa. Men teknikintresset kommer jag definitivt att ge henne.

Så vad ska du göra för att locka fler att bli teknikintresserade. Berätta i kommentarerna nedan.

Mer om: Ingenjör

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer