Sju tips – så får du balans i vardagen

2018-11-29 07:58  
Harvey Deutschendorf (ej i bild) ger sina tips på hur du får en bättre balans i livet. Hur går arbets- och familjelivet ihop? Foto: IBL

Många brottas med att få till en bra balans mellan arbete och privatliv. Vissa tror inte ens att det är möjligt att uppnå. Men det går! Ta bara efter de här sju vanorna från de som lyckats.

I Fast Company tipsar Harvey Deutschendorf, expert på emotionell intelligens, om vad de som lyckas kombinera ett hektiskt arbetsliv med ett tillfredsställande och meningsfullt liv utanför jobbet.

– De gör medvetna val om vad de vill i livet. De talar med sina kollegor och sin partner om vad som är viktigt för dem och vad de vill ägna sin tid åt, och de gör det.

– De kommunicerar hela tiden med sin omgivning om vad som fungerar och inte. Behöver något ändras byter de riktning. Därmed riskerar de inte att glida iväg och hamna i ett läge där de inte vill vara.

– De avsätter tid för familj, vänner och viktiga intressen. De gör en poäng av att planera och boka in ledig tid för annat än jobb, och sedan är den tiden helig.

Läs mer: Gör det här så vet ingen hur nervös du är på scen

– De sätter upp egna parametrar för framgång. Ofta har de utvecklat en stark känsla för vilka de är, vad deras värde är och vad som är viktigt för dem. De vet vad som gör dem lyckliga och ser till att få mer av det i sitt liv.

– De stänger av saker som distraherar, till exempel olika elektroniska enheter, och njuter av oavbruten kvalitetstid. De inser att multitasking är en myt och lägger fokus på en uppgift i taget.

– De har mål i linje med sin passion. Medan många andra lätt fastnar i situationer som de inte har kontroll över, har de med en bra balans i livet en tidplan framåt. Det gör att de är villiga att offra vissa saker för att få det de vill längre fram.

– De har utvecklat ett starkt nätverk som stöttar dem när det behövs. Samtidigt hjälper de själva andra som har det svårt. Ofta har de många intressen och är öppna för ny kunskap och nya möjligheter.

Karin Myrén

Mer om: Karriär

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt