Sju av tio går till jobbet sjuka

2017-01-19 14:09  
Stress och förlorad arbetsinkomst uppges som huvudskäl till varför sju av tio går till jobbet trots att de är sjuka. Foto: Alamy

Sju av tio personer i Sverige går till jobbet trots att de är sjuka, visar en ny Sifo-undersökning på temat influensa och förkylning, skriver Dagens Nyheter.

68 procent av de 1 089 tillfrågade i åldrarna 16–80 år uppgav att de att de någon gång under det senaste året har gått till jobbet trots att de varit sjuka. Samtidigt angav 59 procent av undersökningens tillfrågade att de irriterat sig på krassliga medarbetare på arbetsplatsen.

– Det är inte bra. Man ska undvika att smitta andra. Vila, stanna hemma från jobbet och återhämta dig innan du börjar jobba, säger Mia Brytting vid Folkhälsomyndigheten till Dagens Nyheter.

Stress och förlorad arbetsinkomst uppges vara två huvudskäl till varför sju av tio går till jobbet trots att de är sjuka.

 

Prenumerera på Ingenjörskarriärs kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Sjukdomar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt