Semcon växer inom Offshore

2009-04-08 14:04  

Semcon, ett av stora konsultbolaget inom den blödande fordonsindustrin, riktar nu in sig mot andra branscher – till exempel offshore.

Företaget anställer därför 15 specialister med erfarenhet från internationella offshoreprojekt – till exempel att utveckla bostadsmoduler till oljeriggar.

Dessa experter kommer från företaget Emtunga Offshore – som gick i konkurs runt årsskiftet – och öppnar ett nytt kontor i Lidköping, där de flesta av specialisterna bor

Semcon, med huvudkontor i Göteborg, har tagit åt sig uppdrag inom offshore och undervattenteknik tidigare. Det som händer nu är företaget ökar satsningen, och fördjupar den.

– Vi har under hösten diskuterat vad vi ska koncentrera oss på och bestämt att vi stannar inom fordonsindustrin och försöker växa oss starkare inom offshore och energi, inklusive miljö, säger Semcons Anders Atterling.

Semcon har i hela världen cirka 3 000 anställda som huvudsak jobbar produktutveckling. I Sverige har företag runt 2 000 anställda, de flesta på huvudkontoret i Göteborg, de övriga utspridda på ett 25-tal kontor i hela landet.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer