Scaniachefen delegerar<br></br> på löpande band

2008-04-29 11:11  
Robert Kusén, i förgrunden, har fått produktiviteten att öka rejält på Scanias motormontering, där han är chef. Nu har han fått pris för sin ledarstil. Foto: Scania

- Bästa sättet att lösa problem är att involvera dem som jobbar med det, säger Robert Kusén på Scania, som delegerar ansvar så mycket han kan. Han har fått svenska kungens eget pris för sin framgångsrika ledarstil.

Robert Kusén, som är ansvarig för Scanias motormontering, fick priset för att ”han i en traditionell industrimiljö skapat en personlig modern ledarstil, där vision parad med värme och stark värdegrund frigör medarbetarnas energi och engagemang även för människor i andra länder.” Han får 250 000 kronor för att han har gjort något utöver det vanliga och är en god förebild för andra.

Vad är det du har gjort egentligen?
- Jag och min grupp har varit väldigt progressiva i hur vi tolkar Scanias produktionssystem, som är en variant på Toyotamodellen. Vi har velat bevisa att kundens, företagets och individens väl kan vara samma sak. Vi har vänt och vridit på detta och kommit fram till att jo, det går att kombinera organisationens grundläggande mänskliga behov med det rationaliseringsarbete Scania måste bedriva för att tjäna pengar, samtidigt som vi ökar kundnyttan.

Grunden till det tänkandet är att människan ska kunna utvecklas på jobbet, inte bara producera.

- Varje individ är betydelsefull, kompetent och en person att tycka om. Det gäller alla, därför ska det kännas så på jobbet. Ingen finns här bara för att utföra arbete, utan också för att utveckla Scania, och i det utvecklingsarbetet utvecklar man sig själv.

Robert Kusén gjorde reflektionen att ett företag kunde ha något mer som mål än att bara tjäna pengar. När man nu ändå startar ett företag kunde man ju fundera över vilken ytterligare nytta man kan göra. Till exempel ta fram kvinnliga förebilder inom industrin och på så sätt skapa en positiv förändring i ett jämställdhetsperspektiv. Eller gå emot outsourcingtrenden och visa att Sverige kan bedriva konkurrenskraftig produktion.

- Vad som helst, egentligen. Det viktiga är själva tanken att använda arbetsplatsen som en arena att verka utifrån.

Och Robert Kusén säger att här uppstår en paradox: man tjänar mer pengar än vad man skulle ha gjort om man bara hade tänkt tjäna pengar.

Robert Kusén började på Scania som montör 1994. Han blev upptäckt 1999 av Eghert Holm, som i Robert såg en frände när det gäller förändrings- och förbättringstänkande. Vi har lösningen på alla våra problem, det gäller bara att organisera på rätt sätt, var parollen.

- Det har hänt massor sedan den tiden, vi är på en helt annan planet nu. Ändå har vi bara nosat på potentialen.

Robert Kusén betraktar sig som lyckosam för att han har träffat så många personer som inspirerat honom genom att tro på honom. Förutom Eghert Holm nämner han Melker Jernberg, ansvarig för Scania Buses and Coaches, som var hans chef på Scania fram till i höstas.

Utanför Scania vill ha lyfta fram norrmannen Gregory Smith, som sålde allt och satsade pengarna på att hjälpa gatubarnen i São Paolo.

- Han är en förebild för mig, säger Robert Kusén, som själv hittat på att inte ta betalt för föredrag han håller om sitt framgångsrika arbete. I stället ber han uppdragsgivaren överväga att hjälpa nätverket för gatubarnen i Brasilien wwww.lifegivestothegiver.com. Han har gått från 0 till 130 000 kronor på ett år och har en tioårsplan att generera tre miljoner om året till sammanlagt tre olika projekt i respektive Sydamerika, Afrika och Asien.

- Fantastiskt roligt, tycker han om att ha fått Ungt Ledarskaps stipendium, som innebär en jättemöjlighet att nå ut med hjälpprojektet.

Kung Carl Gustaf önskade sig i 60-årspresent från Scoutrörelsen ett ledarskapsstipendium att dela ut. Tillsammans med näringslivet etablerades det årliga priset Kompassrosen, som nu delades ut för andra gången. Admir Lukacevic och Fahrudin Zejnic heter de övriga pristagarna, som också fick 250 000 kronor var, när priset delades ut i förra veckan.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer