Sand mellan tårna på fikarasten

2014-09-17 13:20  
Var vill du jobba? Foto: Colourbox

Är du på jakt efter spännande roller i andra länder? Här är råden för dig som söker utmaningar utanför Sveriges gränser.

Hösten närmar sig och med det för en del av oss drömmen om sol på näsan och nya utmaningar. Gärna i kombination. Att jobba utomlands kan vara både en resa i personlig utveckling och en viktig post i ditt cv. Men vad gäller rent konkret för dig som söker jobb ur ett globalt perspektiv?

- De arbetsrättsliga regler och socialförsäkringsbestämmelser du lyder under beror på i vilket land du arbetar. Huvudregeln för de som inte är utsända är att det är arbetslandets regler som tillämpas, skriver Lena Lindqvist, ansvarig för frågor om utlandsjobb, arbetsrätt och lön hos Sveriges Ingenjörer.

Till andra viktiga arbetsrättsliga frågor hör det här med anställningsformer och vad du ska tänka på i fråga om pension och försäkringar.

Läs Lena Lindqvists råd inför utlandsjobbet på Ingenjörskarriär.se

Angelica Söderberg

Mer om: Rekrytering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt