Karriär

Säkra upp för krisens tre faser

Hr har en särskilt viktig roll i krishanteringens tre faser, menar Carolin Runnquist, cyberexpert och författare till den nya boken Att leda i kris - skapa förtroende i en komplex värld. Foto: Alexandra Giertz, Tom Merton / TT

Var förberedd på kris så klarar ni den bättre. Det är ett av budskapen i en färsk bok om krishantering. Hur man leder sin personal och agerar på ett konstruktivt sätt i krisen är gemensamt nästan oberoende av krisens natur och metodiken bör alla ledare lära sig. Det menar krishanteringsexperten och författaren Carolin Runnquist.

Publicerad

I takt med den ökade digitaliseringen så ökar även riskerna. Det menar Carolin Runnquist, cyberexpert och författare till den nya boken Att leda i kris - skapa förtroende i en komplex värld (Liber, 2020).

– Många organisationer befinner sig i en kraftig förändringsfas och motståndskraften hänger inte med. Förändringen är ju fantastisk men den skapar också mer sårbarhet. Det gör att väldigt många bolag och organisationer möter en ökad risk. Även om man är bra på att jobba proaktivt med säkerhet så finns risken att drabbas av en kris under sin karriär, säger Carolin Runnquist.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här