Så mycket hade Dolph Lundgren i betyg

Dolph Lundgren kan mer är att agera på vita duken. Den svenska Hollywood-stjärna stoltserar med toppbetyg – från en av KTH:s civilingenjörsutbildningar.

I mitten av 1980-talet slog han igenom som den hårda sovjetiske boxaren Ivan Drago i Rocky 4. Sedan dess har vi sett Dolph Lundgren som actionhjälte i ett antal filmer. Men enligt Aftonbladet gömmer den svenske Hollywood-stjärnan, förutom sina skådespelartalanger, fler ess i rockärmen. 1983 tog han examen i kemiteknik vid KTH. Och betygen är inte direkt någon han behöver skämmas för. Enligt Aftonbladet fick han främst fyror och femmor, med ett snitt på 4,2. Mats Jonsson är professor i kärnkemi på KTH. Till tidningen säger han:?

– Hans betyg måste ha hört till de bästa, även på den tiden. Utbildningen var ganska tuff, det har den alltid varit. Den nuvarande är längre men på Dolphs tid var den innehållsmässigt mer krävande.

Karin Holmberg, MiniMedia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer