Karriär

Så klarar du restriktionerna: "Skärp dig"

Häng gärna kvar en stund efter mötet och snicksnacka, det vill säga prata om något helt annat än vad som diskuterades på mötet, tipsar psykologen Johan Waara. Foto: Jessica Gow/TT
Människor behöver ta en rejäl funderare över vad de mår bra av att göra och tänka till på hur de kan hitta lösningar på att göra dessa saker, trots att vi lever under restriktioner, säger Filip Arnberg, docent i klinisk psykologi på Uppsala universitet. Foto: Hanna Taylor/Handout

Striktare restriktioner kan få många att känna sig nere – men det är av största vikt att hitta lösningar för vardagen, enligt psykologer. "Generellt hatar folk att tvingas tänka nytt", säger psykologen Johan Waara.

Coronaråden skärps i flera delar av landet. Efter över ett halvår med hemmajobb och andra åtgärder var det kanske inte vad svenskarna ville höra.

– Det är verkligen en utmaning. För väldigt många kommer det här bli tufft, konstaterar Filip Arnberg, docent i klinisk psykologi på Uppsala universitet och expert på katastrofpsykologi.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här