Så hanterar du tystnaden efter en arbetsintervju

2021-11-29 10:30  
Foto: Pexels

Sökt nytt jobb, gått på intervju men sedan ”ghostad” av företaget? Här är tipsen för att hantera en tuff situation.

Leta efter lämpliga jobb, anpassa personliga brev, förbereda sig och gå på intervjuer. Jakten på ett nytt jobb är ofta krävande och kan knapra på energidepåerna. Om kontakten sedan plötsligt bryts från det rekryterande företaget, det vill säga du blir ”ghostad”, blir inte situationen lättare.

En artikel i Forbes tipsar om följande strategier för att orka kämpa på när jobbjakten känns tung:

Ta hand om dig själv

Din fysiska hälsa är viktig och är du känslomässigt utmattad gäller det att spara på energin. Är du stressad före eller efter en tuff intervju så försök att ta några djupa andetag. Det både lugnar, ökar ditt fokus och ger syre till blodet. Försök också att äta hälsosamt och se till att få sömn. Tillbringa tid i naturen för att ladda batterierna och få nya perspektiv. 

Läs mer: Ingenjörer se hit – nu dräller det av jobbmöjligheter

Sätt gränser

Försök att få lite distans till jobbsökande för att hushålla med både tid och energi. Satsa på jobbjakten fullt ut under bestämda tider, men tillåt dig även att ta lite ledigt. Ett tips kan vara att se kvällarna som fritid eller att bestämma en tid i veckan där du tar paus.

Umgås med andra

Ett säkert sätt att få energi är att umgås med andra människor. Kanske vill du undvika stora tillställningar där folk kan ställa stressande frågor om hur din jobbjakt framskrider, men att ta en kaffe med en nära vän och ventilera vad du går igenom kommer få dig att må bra.

Agera

Tillåt dig själv att känna dig lite nere, men se till att det inte hindrar dig från att gå vidare. Vänta inte på att motivationen ska kicka in för att du ska kunna agera. När det känns motigt kan det bästa vara att bara gå vidare. Motivation kommer ofta när det finns en handlingsplan.

Sätt att tänka

Ditt tankemönster påverkar även dina känslor. Men genom att ändra tankesätt och bedömning av en situation kan du också påverka dina reaktioner. Om du blir ignorerad av ett företag kanske det inte handlar om dig, utan om att tid saknas för återkoppling. Gick inte intervjun lysande så försök att se detta som en lärdom för att förbättra dig till nästa gång.

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt