Så håller du dig över ytan

2008-12-02 23:00  

Hur mår du egentligen, kompis? Svaret på den frågan kan variera enormt beroende på din inställning till livet. Det finns inget dåligt väder, bara dålig inställning.

Fysisk och psykisk hälsa hänger ihop. Din inställning och attityd är utgångsläget för hur din tillvaro är och kan också avgöra om du är en populär eller mindre populär medspelare.


Jag skulle inte stå ut med mig själv om jag bara såg svårigheterna och inte möjligheterna i livet.

Exempel: härom natten var jag på landet med sällskap, luften var kylig, himlen stjärnklar och jag på gott humör.

Jag föreslog att vi skulle bada bubbelpool och försöka skåda eventuella stjärnfall tillsammans. Fick till svar att det finns väl inga stjärnfall så här på hösten.

Jag tyckte det var en inställningsfråga och gick ensam ut till bubblet. En halv timme senare hade jag skådat inte mindre än sju stjärnfall, magiskt.

Jag hann både önska mig lackskor, hårklippning och nya gångstavar till jul. Oj, det kanske jag inte fick avslöja!

Det är samma sak med träning, tycker jag, det gäller att se fördelarna inte svårigheterna - så kallade ursäkter - med att få sina fysiska pass genomförda.

Alla slags utmaningar stärker dig, både fysiska och mentala. Det är dina beslut och vad du får gjort som sätter din livsstandard och hur du utvecklas.

Har hittat på ett ordspråk jag lever efter: Jag är min egen framtid.

Sunda och genomförda beslut är lika med - ja, du vet vad jag menar.

Om jag är positiv och ser möjligheterna är det mycket lättare att ta sunda beslut och hitta motivationen att få dem utförda.

Det gäller att förstå och inse fördelarna med att leva sunt och därmed uppleva välmåendet som följer om du lever hälsosamt.

Att hålla humöret uppe är som att ha en bra hållning. När du påmint dig själv upprepade gånger tillräckligt länge blir det en god vana.

Du får vara lite uthållig vännen, det tar cirka ett år att etablera en ny vana.

Men tro mig att det är möda värt! Jag har mycket att tacka mitt sunda leverne för. Vi har alla upp- och ner- gångar med det psykiska, med hälsan och med karriären.

När jag fick sluta på tv-programmet När & Fjärran var jag inte så glad, men försökte att vara positiv inför det liv som följde.

Kändisskap är som en drog, när du äntligen fått smak för all uppmärksamhet, förtur i köer och att bli bjuden på entréavgiften på offentliga toaletter, får du dojan. När andra deppar och tar till alkohol och andra preparat för att råda bot på deppet, bestämmer jag mig för att göra en armhävning extra.

Jag håller livsglöden vid liv och folk gillar mig för min positiva inställning och energi.

Det är inte alltid lätt att hitta motivation, inte alltid lika kul att träna. Men jag tycker det är väldigt skönt att må bra.


Peter Siepen

Mer om: Motivation Form

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt