Så fixar du drömjobbet i en ny stad

2018-06-04 14:31  
Foto: Neomaster / Alamy

Att leta efter jobb i en ny stad kan verka svårt men med lite planering hittar du nya drömjobbet i ett nafs.

Forbes karriärcoach Ashley Stahl tipsar om hur du förbereder en flytt till en annan stad.

1: Ha inte för bråttom

Planera flytten i god tid om du har möjlighet. Även om du inte tänker flytta förrän om ett halvår eller år är det bra att börja organisera tidigt. Kolla hur arbetsmarknaden ser ut på stället dit du vill och vilka arbetsgivare du tycker verkar intressanta.

2: Finslipa ditt hisstal

Oavsett om du söker en liknande roll eller en helt annan typ av jobb är det viktigt att veta hur du ska väcka intresse. Vem är du, vad kan du och hur kan du göra skillnad? Det är först när du har koll på din hisspitch som du kan börja sälja in dig hos presumtiva arbetsgivare på allvar.

Läs mer: Här är jobbannonsen som lockar mest

3: Gör din research

Undersök arbetsmarknaden i den stad du vill flytta till. Finns branschen du vill jobba inom och jobben du vill ha? Besök staden i förväg så att du också får en känsla för hur det är att bo där.

4: Bygg upp ett nätverk

Vem känner du som kan hjälpa dig att få kontakt med någon i staden dit du vill? Berätta för personer i din närhet om flyttplanerna. Förmodligen leder det till att någon kopplar ihop dig med en vän som bor där.

Läs mer: Säg aldrig det här till en rekryterare

5: Sikta på drömföretaget

Använd Linkedin för att börja skapa kontakt med företag du vill arbeta på. Du får koll på lediga jobb och får chansen att visa upp dig. Sociala medier gör det enkelt att följa intressanta arbetsgivare och engagera sig på distans.

6: Var flexibel

Även om det går att få en känsla av en person via video eller telefon bör du vara beredd på att lägga tid och pengar på personliga möten. Även om det blir flera resor innan du hittar drömjobbet tjänar du på att ha jobbet fixat innan du flyttar.

Karin Myrén

Mer om: Jobb Karriär

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt