Så får du lov att jobba hemma

2007-12-11 23:00  
Foto:Petter Koubek

Passa på och ställ krav, nu när suget efter ingenjörer är starkt. Möjligheten att jobba hemifrån kan vara mer värd än en fetare lön.

Hur gör man för att förhandla sig till förmånen att jobba hemifrån av och till? Per Gradén, ombudsman på Sveriges Ingenjörer, förstår inte riktigt frågan.

– I vår rådgivning träffar vi över huvud taget ingen som väntar sig att man ska finnas på jobbet en viss tid. Jobbet är ju kunskaps- och inte regelstyrt, du har en uppgift som du ska slutföra, inte uppdraget att vara på jobbet mellan vissa klockslag. Särskilt inte inom it- och telekomföretagen, i all synnerhet inte inom konsultverksamheten. Där är det inbyggt att man ska finnas tillgänglig även nattetid, så där får man jobba fritt och har tillgång till allt som behövs, som datorer och telefon.

Vad säger arbetsgivarna då, de vill väl ha koll på att medarbetarna verkligen arbetar och inte hänger tvätt?

– Vi arbetar efter ett nytt synsätt som bygger på tillit, och att man vet vad som förväntas och levererar det, inte vilka klockslag man är på kontoret. Det gäller att vara så följsam som möjligt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Båda parter är vinnare när man kan hitta en lösning tillsammans med sin chef, säger Tommy Sangré, personalchef på Bofors Dynamics.

Där finns det lite känsliga arbetsuppgifter, men utöver det konfidentiella kan man jobba på distans via nätet.

På Skanska är man också positivt inställd till balans i livet och allt det där.

– Vi vill attrahera de bästa och jag tror att vi kommer att få uppleva en stor förändring i attityd i den generation som är födda på 1970-talet och senare, de har helt andra krav på arbetsgivarna, säger Per-Lennart Berg, presschef.

Skanska vill gärna ge medarbetarna möjlighet att jobba hem-ifrån. Men för dem som är på byggena är det svårt, de måste finnas på plats för att kunna fatta snabba beslut.

– Friheten med generösa flextider, att kunna jobba hemma och att inte lägga möten sent eller tidigt på dagen är väldigt viktigt för både män och kvinnor. Samtidigt får det inte vara ett tvång att jobba trots att man är föräldraledig eller hemma med sjukt barn, säger Helene Sjöman, jämställdhets-ansvarig på Sveriges Ingenjörer.

Fredrik Björckebaum,civilingenjör väg&vatten, Skanska.

– Jag jobbar hemifrån någon eftermiddag i veckan. Det är en förutsättning för att jag ska trivas på jobbet och med mig själv. När man har småbarn handlar det om att vara flexibel. Hindren finns -ofta hos en själv, man vill vara med på möten.

Tuula Larson, doktorand i analytisk kemi vid Stockholms universitet. Hon byggde delar av det första automatiska provberedningssystemet för radio-aktiva utsläpp hemma på köksbordet när hon jobbade på Foa.

– Mina vänner brukar klaga på att jag belamrar bordet och att jag har filspån på golvet.

Ronnie Hammarström, civilingenjör maskinteknik, Saab Bofors Dynamics, pappa till Liv, 2,5 år och Vide, 7 månader.

– Jag ser till att ha saker jag kan göra hemma. Det är bra att ta till när det kör ihop sig. Det blir kanske 10 timmar i veckan. Mer skulle jag inte vilja jobba, det är bra att hålla isär jobbet och hemma. Jag vill gå till jobbet när barnen är vakna, och komma hem när de är vakna. Jag har inget speciellt avtal som reglerar detta, det är frihet under ansvar.

Sofia Hammarström, civilingenjör teknisk fysik, Saab Bofors Dynamics. Just nu föräldraledig med sina och Ronnie Hammarströms två små barn.

– Jag brukar ta med jobb hem några gånger i månaden, när det behövs på grund av barnen. Annars skulle jag inte jobba hemifrån, man behöver träffa folk och diskutera saker. Men jag blir mindre stressad och gör ett bättre jobb, när jag vet att den här möjligheten finns. Förr kunde jag stanna kvar och göra klart.

Övertyga chefen

Här är argumenten som du kan använda när du ska övertyga chefen varför det är så bra att du jobbar hemma emellanåt:

1. Du kommer att leverera bättre. I ensamheten och tystnaden kan du slutföra arbetsuppgifter som är olösliga i kollegers larm.

2. Du kan ställa upp när det kör ihop sig på jobbet. Kör ett extra arbetspass vid köksbordet på kvällen.

3. Du kan ställa upp också när det kör ihop sig hemma. Torka snor och bygg med Lego. När de sjuka barnen faller i feberslummer kan du kasta dig över den bärbara.

4. Du undviker att riskera ditt dyrbara liv, när det är snökaos och du inte har satt på vinterdäcken.

5. Du kan låta bli att smitta kollegerna när du är förkyld.

Undvik fallgroparna

* Övertid. Jobbet tenderar att äta upp din fritid.

* Hushållsarbete. ”Du som ändå är hemma”-syndromet.

* Pauser. Glöm inte dem, bara för att det inte kommer en pratsjuk kollega och avbryter.

* Återhämtning. Risk att du jobbar non stop och aldrig är riktigt ledig.

* Störande familj. Separera din arbetsplats från resten av bostaden med en väggskärm eller en gardin i en skena från taket. Tänd en röd glödlampa, som signalerar stopp.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer