Så blir nya Linkedin

2017-01-20 09:24  
Foto: Alamy

Mötesplatsen Linkedin gjorde debut för 14 år sedan. Nu får den sitt största ansiktslyft sedan starten.

Många läsare av Ny Teknik med Ingenjörskarriär är bekanta med Linkedin, mötesplatsen för den som vill bygga sitt professionella nätverk. Många kommer dock inte att vara bekanta med Linkedins sajt de kommande dagarna och veckorna. Den har nämligen begåvats med en ny design, som nu undan för undan rullas ut.

Tekniksajten The Verge rapporterar att Linkedins nya stil påminner mer om Facebook, att den enligt marknadsföringen ska vara lättare att navigera och att det ska bli enklare att söka efter arbeten och kontakter.

En av de mer uppseendeväckande nya egenskaperna är en chattfunktion. Just chatt är visserligen inte direkt det senaste i teknikvärlden, men Linkedin vill göra det smidigare att para den som söker jobb med personer inne på företagen genom att uppmana dem att konversera i realtid.

Läs mer i guiden:

Läs mer: Se till att synas på Linkedin

I juni förra året köpte Microsoft för över 200 miljarder kronor. Enligt Wall Street Journal är dock den här omgörningen resultatet av ett arbete som påbörjades redan före förvärvet.

Peter Ottsjö

Mer om: Linkedin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt