Proppfullt med ingenjörer på inspirationskvällen

2014-03-28 09:08  

Löneskillnaden mellan kvinnliga och manliga ingenjörer var ett hett ämne på Ingenjörskarriärs inspirationskväll. Slutsatser i publiken: Våga prata lön med varandra. Våga maxa löneanspråken.

Ingenjörskarriärs inspirationskväll förra våren visade sig vara ett framgångskoncept. Ännu fler anmälde sig till årets evenemang. Idén är att nätverka och byta erfarenheter. Kanske hitta ett nytt jobb. Det är i alla fall vad partnerföretagen på evenemanget, Scania och Skanska, har i sikte. De är måna om att göra något åt den skeva könsbalansen. På Ny Tekniks och Sveriges Ingenjörers inspirationskväll fick de chansen att träffa över hundra kvinnliga ingenjörer.

- Battle of the Numbers, där flera storföretag samarbetar kring att få fler kvinnliga chefer, har starkt stöd i vår ledning, berättade Karin Rådström.

Hon är chef för affärsområde förare och åkeritjänster och stod på scen för att tala om varför mötesdeltagarna borde jobba på Scania. Hon har jobbat där i tio år, sedan hon tog examen i industriell ekonomi på KTH.

- Företaget har varit lönsamt sedan 1934, inte ett enda rött kvartal. Det skapar god stämning att inte behöva oroa sig för att det ska lägga ned. Det är också en förutsättning för att ha råd att jobba med kompetensutveckling, sa Karin Rådström.

Christoffer Järkeborn, ansvarig för Public Affairs på Skanska, byggde sina lockrop på att företaget tänker bli landets ledande samhällsutvecklare i stället för traditionellt byggbolag.

Stockholms Improvisationsteater samlade upp synpunkterna från de olika rundabordssamtalen som fördes i Polhemssalen hos Sveriges Ingenjörer i Stockholm och gjorde teater av dem.

Anna Ihrfors Wikström, statistiker på Sveriges Ingenjörer, presenterade sin rapport "Rön om lön och kön". Av den framgår att rålönegapet mellan kvinnliga och manliga ingenjörer är 12 procent. Om man räknar bort allt som kan förklara den, till exempel befattning, kvarstår en löneskillnad på fem procent som saknar rimlig förklaring. Den ska förbundet jobba vidare på att få bort.

- Gå med i ett mentorsprogram! var ett tips från publiken för att lära sig att stå på sig i lönesamtalen.

- Våga söka nytt jobb, även om du inte uppfyller alla kraven i annonsen för det gör ingen annan heller, var ett annat tips.

Julia Lundeberg, projektledare inom it, tycker att det borde pratas mer lön på jobbet.

- Jag brukar prata lön med mina kolleger. Man kan jämföra och se om man ligger rätt. Alla har inte viljan att prata lön, men det är bara vi arbetstagare som förlorar på det, säger Julia Lundeberg.

Något som arbetsgivarna är mycket intresserade av att få veta är hur de ska locka till sig sina önskemedarbetare. Löneförmåner i form av extra semester och friskvård på arbetstid står högt i kurs bland kvällens deltagare. Flexibel arbetstid och möjlighet att få jobba hemma är ett självklart villkor.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt