Östersjöspelet tog hem vattenpris

2010-05-24 12:51  
Vinnande vattenteamet består av Anna Lindbäck, Joanna Blossner och Miranda Wiklund Melander, sistaårselever från Globala gymnasiet i Stockholm. Foto: Jerker Lokrants

Kreativt och tvärvetenskapligt. Så tyckte juryn om Spelet om Östersjön, som kommer att få representera Sverige i den internationella tävlingen Stockholm Junior Water Prize i september.

– Genom att spela vårt spel får deltagarna en ökad förståelse för hur olika handlingar påverkar havet, säger Joanna Blossner, Anna Lindbäck och Miranda Wiklund Melander, sistaårselever från Globala gymnasiet i Stockholm.

Svenska Juniorvattenpriset delas ut till årets bästa projektarbete på temat vatten för att skapa engagemang hos ungdomar kring vattenrelaterade frågor. Tävlingsprojekten bedömdes av en jury bestående av experter från universitetsvärlden och näringslivet.

”Det vinnande projektet syftar till att öka förståelse för intressekonflikters betydelse för hållbar utveckling. Med en tvärvetenskaplig ansats väcks intresse för gränsöverskridande miljöfrågor. På ett kreativt sätt vävs engagemang och kunskap samman i spelets form”, är juryns motivering till att välja Spelet om Östersjön.

– Det vi ser mest fram emot inför finalen är att få träffa andra ungdomar från hela världen. Vi kommer nu att förfina vår presentation så mycket det går för att öka våra chanser i den internationella finalen, säger vinnargänget i ett pressmeddelande.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt