Önskechefen vrider på perspektivet

2009-11-17 12:33  

Hjälp mig att se saker annorlunda. Och erkänn när du har fel. Det är vad medarbetare önskar sig allra mest av sina chefer.

Att få sitta med chefen och tillsammans analysera och komma fram till en lösning när man har kört fast är överst på önskelistan för 95 procent av de anställda i en medarbetarundersökning. Men i samma undersökning anser medarbetarna att endast 52 procent av cheferna gör detta. 25 procent gör sin egen analys och visar för medarbetaren som förslag.

12 procent bara bestämmer hur problemet ska lösas utan analys eller konsultation. 8 procent bara kräver en omedelbar lösning.

Det är tredje året i rad som samma önskemål hamnar överst på listan när Krauthammer gör sin undersökning av önskechefen kontra verklighetens chef.

Näst överst på önskelistan kommer en annan gammal bekant: erkänn när du har gjort fel, chefen, och ta ansvar för det. Det drömmer 88 procent om. Men bara 43 procent av de anställda anser att chefen tar ansvar för sina misstag, 26 procent vill förringa betydelsen av misstaget eller försöker rättfärdiga sig.

22 procent medger att ett misstag har begåtts, utan att ta på sig ansvaret, medan 7 procent helt enkelt skyller på andra.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt