"Nya vd:n har kastat omkull allt"

2010-02-16 23:00  

Måste jag göra om allt från början igen? Det undrar veckans läsare som befinner sig i en knivig situation under en ny vd.

Sitter i ledningen för ett mindre företag. Anställdes av tidigare vd:n. Efter en tid gick han vidare till nytt chefsjobb i annat företag och vi har ny vd. Jag anställdes för mina erfarenheter av sälj och marknadsföring. Jag är ansvarig för kampanjer och aktiviteter på olika lång sikt. Vår nya vd har bett mig redogöra för mitt ansvarsområde, ställt fördjupande frågor och bett mig förklara mer eller mindre allt som vi har planerat att arbeta med.

Tidigare vd och ledningsgrupp har ställt sig bakom nuvarande upplägg, men som det ser ut nu får jag göra om allt. I två enskilda möten med vd har han ställt frågor på ett som jag anser utmanande sätt. Jag vet inte om det handlar om personkemi, att han har andra erfarenheter av hur han vill arbeta, om han har kontakter med reklambyråer och människor som anser annorlunda och som han önskar ta in eller vad det kan vara. Jag mår inte bra av den här situationen, ser den som början på något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Funderar på hur jag ska ta detta, är det möjligt att förändra situationen, ta ett samtal med vd eller börja söka nya jobb?

Obehaglig situation

Jag inser att du har en svår situation. Börja med att försöka sätta dig in i hur vd tänker och varför. Vad har han för utbildning, bakgrund, vilka företag har han arbetat i och med vilka resultat?

Med tanke på det du skriver om ditt företags verksamhet borde vd ha goda erfarenheter av just ditt ansvarsområde - sälj och marknad. Det kan förklara varför han koncentrerar sig extra mycket på dig. Han har sannolikt också fått tydliga mål av styrelsen. Be honom utveckla sina tankar om företagets mål och hur han anser att din enhet kan bidra.

Det finns många uppfattningar om hur man bäst arbetar med försäljning och marknadsföring. Jag anar att du och vd har olika uppfattning här. Om du ska arbeta kvar måste du och vd hittar en gemensam linje. Kan du tänka nytt och arbeta mer i enlighet med vd:s önskemål? Du kan se det som ett lärande - en utveckling av dig som chef.

Om du har svårt att ta in hans synpunkter är det nog lika bra att du börjar se dig omkring efter ett nytt jobb. Men säg inte upp dig. Det är lättare att söka nytt jobb om du har en anställning, än om du inte har det. Ta dig tid att tänka igenom var du vill arbeta så du inte hamnar i galen tunna ännu en gång. Att söka nytt jobb på din nivå är en process som tar tid. Berätta för utvalda affärsvänner och rekryteringskonsulter att du kan tänka dig att byta jobb. Lycka till!

Gunilla Arhén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer