Karriär

"Nya vd:n har kastat omkull allt"

Måste jag göra om allt från början igen? Det undrar veckans läsare som befinner sig i en knivig situation under en ny vd.

Publicerad

Sitter i ledningen för ett mindre företag. Anställdes av tidigare vd:n. Efter en tid gick han vidare till nytt chefsjobb i annat företag och vi har ny vd. Jag anställdes för mina erfarenheter av sälj och marknadsföring. Jag är ansvarig för kampanjer och aktiviteter på olika lång sikt. Vår nya vd har bett mig redogöra för mitt ansvarsområde, ställt fördjupande frågor och bett mig förklara mer eller mindre allt som vi har planerat att arbeta med.

Tidigare vd och ledningsgrupp har ställt sig bakom nuvarande upplägg, men som det ser ut nu får jag göra om allt. I två enskilda möten med vd har han ställt frågor på ett som jag anser utmanande sätt. Jag vet inte om det handlar om personkemi, att han har andra erfarenheter av hur han vill arbeta, om han har kontakter med reklambyråer och människor som anser annorlunda och som han önskar ta in eller vad det kan vara. Jag mår inte bra av den här situationen, ser den som början på något som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Funderar på hur jag ska ta detta, är det möjligt att förändra situationen, ta ett samtal med vd eller börja söka nya jobb?

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här