Nya Karolinska varslar byggpersonal

2010-12-02 14:12  
Ny gatuvy. Så här ska hörnet på Nya Karolinska Solna se ut. Foto: White arkitekter

Nya Karolinska Solna är en jättesatsning för byggherren landstinget. Samtidigt har man lagt ett varsel som innebär att majoriteten av dess byggkompetens försvinner. Vansinnigt, säger kritiker.

Ett av Sveriges största byggprojekt just nu är Nya Karolinska Solna, ett sjukhusbygge med en projektkostnad på mer än 14 miljarder kronor. Bygget genomförs som offentlig-privat samverkan (OPS). Byggherre är landstinget, som för detta projekt har en egen förvaltning med en fastighetsavdelning. Nyligen varslade landstinget fem av åtta personer på denna avdelning.

– Vi är inne i en ny fas där vi behöver anpassa organisationen efter det OPS-avtal vi har slutit. Det är projektbolaget Swedish Hospital Partners och byggaren Skanska som har ansvar för projekteringen och vi kommer att samarbeta nära med båda dessa. Vi kan även ta in kompetens från till exempel konsulter vid behov, säger Tomas Philipp, kommunikationschef för landstingets Nya Karolinska Solna-förvaltning.

Läs resten av artikeln på tidningen Byggvärldens nätupplaga

Stefan Nordberg

Mer om: Nya Karolinska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer