Ny vd för Rejlers satsar på traineeprogram

2019-12-12 15:45  
Jenny Edfast, vd för Rejlers. Foto: Fredrik Töyrä

Jenny Edfast blir ny vd för teknikkonsultbolaget Rejlers i Sverige. Hon vill nu fortsätta att satsa på kompetensutveckling av företagets konsulter, och även ge nya ingenjörer en snabbstart i karriären genom ett traineeprogram.

Jenny Edfast kommer närmast från en tjänst som divisionschef för området energi inom Rejlers. Som ny vd vill hon fortsätta att utveckla företaget i takt med de stora samhällsförändringar som pågår.

− Vi har 75 års erfarenhet av ingenjörsarbete och jobbar med kunder som bygger samhället, och där kommer många förändringar in med digitalisering och hållbara lösningar. Det är väldigt viktigt för våra kunder och den delen vill vi utveckla vidare, säger Jenny Edfast.

Läs mer: Så ska Nordens kärnkraftsbolag hitta kompetens

Teknikkonsultföretaget har cirka 1000 anställda i Sverige. För att kunna rekrytera nya medarbetare, och behålla nuvarande, vill Jenny Edfast bygga vidare på Rejlers strategi Home of the learning minds som lanserades förra året. Det innebär bland annat kontinuerlig vidareutbildning och utveckling av företagets ingenjörer genom exempelvis föreläsningar om olika teknikområden eller projekt.

− Vi blev nyligen nummer elva på listan över attraktiva arbetsgivare och har jobbat mycket med den här delen. Vi ser att det ingenjörer är mest intresserade av, och värderar högst, är ledarskap och utveckling i sitt arbete. Så vi lägger stort fokus på de delarna, och vill fortsätta att göra det framöver.

Läs mer: Svensken är en av världens framtida forskarstjärnor

Under Jenny Edfasts tid som divisionschef för energiområdet på Rejlers startade hon ett traineeprogram för ingenjörer. Till hösten 2020 införs programmet i hela koncernen. Under nio månader ska 35 nyutexaminerade ingenjörer i Norden få en möjlighet att lära känna företaget.

− Parallellt med att de jobbar i projekt får de också utbildning inom våra olika teknikområden. De kommer att få träffa våra bästa ingenjörer som berättar om intressanta projekt och visar hur de löst olika utmaningar i kunders projekt. Min erfarenhet är att traineeprogram innebär en snabb start som ingenjör, säger Jenny Edfast.

Jenny Edfast, som är civilingenjör, anställdes på Rejlers 2015. Tidigare har hon varit affärsområdeschef inom Pöyry och vd för Pöyry Swedpower.

Rejlers har även verksamhet i Norge, Finland och Förenade arabemiraten.

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt