Ny app mäklar extrajobb åt studenter

2016-02-08 12:21  
Jonas Sharma, Erik Hedegren, Alexander Kurtsson och David Karlsson står bakom företaget Bonsai Foto: Bonsai

Med en app i mobilen och löften om snabba svar ska nystartade Bonsai fixa extrajobb åt studenter och en hjälpande hand åt slimmade företag. Nu lanseras appen för studenter och företag i Göteborg.

Studentföretaget Bonsai har utvecklat en app som ska hjälpa företag i behov av en hjälpande hand att hitta studenter i behov av extrainkomster. Tanken är att snabba svar från pålitliga studenter i företagens geografiska närhet ska locka den som har tillfälliga arbetsuppgifter som behöver utföras.

– Företag ska kunna använda tjänsten när de behöver få in folk med kort varsel, säger David Karlsson som är en av grundarna bakom företaget.

För att det ska vara enkelt för företagen att ta in personal så kan de inte själva välja vilken student som ska utföra uppgiften. I stället lägger beställaren in uppgifter om vilken uppgift som ska utföras och när. Sedan skickar Bonsais system ut frågan till den student som befinner sig närmast företaget. Hon eller han har sedan tio minuter på sig att svara innan nästa student får frågan.

– Om ingen svarat inom en timma så läggs jobbet ut på en allmän lista där alla studenter kan välja jobb, säger David Karlsson.

Hittills har appen testats på ingenjörs- och ekonomistudenter i Göteborg, men tanken är att få in fler studenter och fler orter i systemet.

– Det är bra för oss att ha studenter från olika utbildningar för att det inte ska bli helt tomt under till exempel en tentaperiod, säger David Karlsson.

Priset på en timmas studentjobb för företagen är 250 kronor och av dem hamnar 140 kronor som beskattningsbar inkomst hos studenten. David Karlsson tror att det kommer att vara en bra sidoinkomst för många studenter.

– Många studenter är flexibla och uppskattar den här typen av jobb. Det finns heller inget krav på att du ska acceptera ett visst antal jobb. Men om du accepterat ett jobb så förväntar vi oss att du utför det bra, säger han.

I systemet finns en möjlighet för arbetsgivaren att betygsätta studenterna och den som vill ska kunna ta betygen med sig för att visa upp dem i samband med senare jobbsök.

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer