Nu ska mäns och kvinnors inkomstskillnader granskas

2022-07-07 08:33  
Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S). Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen ger Medlingsinstitutet i uppdrag att bredda sin kartläggning av hur inkomstskillnader påverkar kvinnor och mäns ekonomi.

Myndigheten kommer bland annat att analysera inkomster över tid, samt hur dessa skiljer sig mellan grupper i samhället. I det nya uppdraget ska Medlingsinstitutet dessutom undersöka avkastning av kapital samt näringsinkomster, som del av en jämställdhetssatsning.

"Att minska lönegapet är en central jämställdhetsfråga men det räcker inte. Vi måste också synliggöra inkomstgapet, som påverkar kvinnors möjlighet att spara, köpa bostad och den framtida pensionen. Vi ger därför ett breddat uppdrag till Medlingsinstitutet där även inkomstskillnaderna mellan män och kvinnor analyseras", säger arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt