Nu kan du söka jobb på sociala medier

2016-11-24 14:56  

Ditt cv på 140 tecken? Ja, mobiloperatören Tre ska iallafall börja rekrytera på sociala medier. "För oss handlar det om att möta människor där de befinner sig, på enklare villkor”, säger Johan Johansson, vd på Tre.

”140 tecken är mer än nog vid första kontakten med oss. Skicka ett DM med din ansökan så tar vi det därifrån”, skriver Tre på sin hemsida.

Nu är visserligen 140 tecken ingen gräns för privata direktmeddelanden på Twitter, men det säger snabbt vad det handlar om. Tre ska söka ny arbetskraft via sociala medier som Facebook, Snapchat, Instagram och just Twitter.

– Vi tror på mångfald och bryr oss inte om vad du heter eller var du har gått i skolan. Det är individen som är i fokus här. ”Sök jobb på ditt sätt” är ett sätt för oss att agera utefter de värderingarna och så vitt vi vet är vi första företaget i Sverige att officiellt låta ansökningar göras via sociala medier på det här sättet, avslutar Johan Johansson.

Läs mer i guiden:

Läs mer: Sök jobb med sociala medier

Tre har för avsikt att anställa fler än 100 nya medarbetare till sin kundserviceavdelning ”de närmsta månaderna”.

– Men tanken är att vem som helst ska kunna söka via sociala medier, från butikssäljare till vd, men just nu är tyvärr vd-tjänsten inte tillgänglig, säger Johan Johansson.

Peter Ottsjö

Mer om: Rekrytering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt