Nakenkonferens allt populärare

2010-01-14 12:59  
Konferens i ostörd miljö Foto: Colourbox

Jobba spritt språngande naken. Den friheten tar man sig gärna i telefonkonferenser. Det visar en brittisk undersökning.

Telefonkonferenser fortsätter att öka i popularitet. Det kanske inte enbart beror på att företagen vill spara pengar. En anledning kan vara att man slipper knyta slipsen eller knytblusen. 68 procent av britterna i en undersökning avslöjade att de deltagit i telefonkonferens endast iförd pyjamas. Hälften av de tillfrågade hade gjort jobbet i bara kallingarna eller motsvarande. Och 20 procent hade konfererat helt nakna.

– Vi har fått en mer flexibel inställning till arbete, som är något du gör inte så beroende av var du är. Telefonkonferenser ger även positiva miljöeffekter. Under 2008 hjälpte BT till att spara 53 000 ton koldioxid tack vare minskat resande, säger Aaron McCormack, vd för BT Conferencing, som genomfört undersökningen, i ett pressmeddelande.

Av undersökningen framgår att vissa ligger kvar i sängen och konfererar, andra passar på att mata småbarn och byter blöjor, lagar mat, kör bil, åker tåg eller shoppar medan de deltar i telefonkonferensen. Något som inte är möjligt i släktingen videokonferens, som också ökar kraftigt i popularitet i dessa kris- och miljötider. Analysföretaget Ovum väntar ytterligare ökning av videokonferenser och spår att 26 procent av samtliga konferenser kommer att ske via video redan 2012

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt