Musk: Nu är det slut på distansarbete på Twitter

2022-11-10 11:08  
Den nye ägaren Elon Musk inför tvärstopp för distansarbete på det sociala nätverket Twitter. Arkivbild Foto: Gregory Bull AP/TT

De tvära kasten för de anställda på det sociala nätverket Twitter efter det att Elon Musk köpt bolaget fortsätter. Distansarbete kommer inte längre tillåtas och anställda väntas framöver befinna sig på kontoret åtminstone 40 timmar per vecka, är det senaste beskedet.

För att få jobba på distans på Twitter krävs framöver ett direkt godkännande av Elon Musk själv, rapporterar Bloomberg med hänvisning till den nye ägarens första mejl direkt till de anställda på Twitter.

Musk hänvisar till svåra tider som väntar det annonsberoende bolaget i den ekonomiska inbromsning som står för dörren.

Prislapp på verifikation

Han har inför mejlet redan hunnit säga upp omkring hälften av de 7 500 anställda på Twitter, varav många i chefspositioner. Han har dessutom satt en prislapp på 8 dollar för alla Twitter-användare som vill ha kvar eller skaffa en blå bock vid sitt namn, som bekräftelse på att användaren är den person eller organisation man utger sig för att vara.

Läs mer: Elon Musk säljer 19 miljoner Tesla-aktier

Musk, som köpte Twitter för 44 miljarder dollar (motsvarande cirka 480 miljarder kronor) för omkring två veckor sedan, tillägger i mejlet att han i framtiden vill att olika typer av abonnentavgifter ska stå för hälften av Twitters intäkter.

Twitter lanserade vid sidan av den blå bocken som verifieringssignal en ny grå bock, avsedd att användas av högprofilerade konton.

”Kommer att göra många korkade saker”

Men den grå varianten hann bara synas för en del profilkonton – däribland Apples och Vita husets – innan det drogs tillbaka för de flesta som fått den. Och den nya blå varianten finns än så länge bara tillgänglig för köp i mobilvarianten av Twitter och i USA.

"Var vänlig att notera att Twitter kommer att göra många korkade saker de kommande månaderna. Vi kommer att ha kvar det som funkar och ändra det som inte funkar", skrev Elon Musk i ett inlägg på Twitter för att förklara turerna kring verifikationsverktygen.

Det tidigare börsnoterade Twitter har sedan Musk tog över tappat en lång rad stora annonsörer, som dragit sig ur av oro för den riktning det sociala nätverket tar under den nye ägarens ledning.

Mer om: Twitter Elon Musk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt